JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Växjö tingsrätt söker expeditions- & ordningsvakt

Vill du bli en av oss och arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kunniga och drivna kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och trivs i en föränderlig arbetsmiljö? Delar du de statliga värdegrunderna som står för rättssäkerhet, kompetens och hänsyn? Vill du bidra till och aktivt delta i tingsrättens fortgående utvecklingsarbete?

Det här får du arbeta med 

Som expeditions- och ordningsvakt hos oss på tingsrätten är din huvudsakliga uppgift att bemanna såväl reception som säkerhetskontroll. Du ingår i ett arbetslag där du tillsammans med övriga expeditions- och ordningsvakter och administrativ personal ger service till medarbetare på tingsrätten och förvaltningsrätten, liksom parter i mål, advokater, åklagare, allmänhet m.fl.

I arbetet kan oväntade situationer uppstå vilket innebär att du behöver ha ett flexibelt förhållningssätt, hög stresstålighet och god initiativförmåga. Du tycker om att samarbeta och bygga relationer och därför värderar vi att du är lyhörd, kommunikativ och har ett gott omdöme.

Arbetsuppgifterna är omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar tillsammans med dina kollegor. Din viktigaste uppgift är att tillhandahålla en god extern och intern service. I arbetsuppgifterna ingår att hålla ordning på lokaler och teknik, posthantering, receptionsbemanning, att ta emot besökare, arkiv, påfyllning av material och annat inre underhåll. I rollen ingår även att tjänstgöra som ordningsvakt i de allmänna ytorna och i domstolens säkerhetskontroll.

Du ser helt enkelt till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler. Arbetet är fritt och rörligt med stort ansvar.

För att kunna ge bästa möjliga service som myndighet eftersträvar Växjö tingsrätt att spegla samhällets mångfald bland sina medarbetare. Eftersom vi idag till största delen har män anställda som expeditions-/ordningsvakter välkomnar vi därför särskilt kvinnliga sökanden.

Vi söker dig som

  • Har lägst gymnasieutbildning
  • Har några års arbetslivserfarenhet
  • Har god kommunikativ och språklig förmåga i både svenska och engelska
  • Har ett ordningsvaktsförordnande
  • Innehar ett B-körkort

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Förordnande att tjänstgöra vid säkerhetskontroll är meriterande. Tidigare erfarenhet av domstolsarbete liksom arbete med IT- eller teknikrelaterade uppgifter kan vara meriterande.

Vi söker dig som vill arbeta i en av samhällets viktigaste verksamheter tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Du är engagerad och ansvarstagande och bidrar till ett gott arbetsklimat i gruppen. Du har en utpräglad känsla för service, en hög IT-mognad och kan självständigt organisera och prioritera ditt arbete. Du är ordningsam och praktiskt lagd, och inte rädd för fysiskt tunga arbetsuppgifter eller administrativa rutinärenden. Du ser möjligheter istället för att fokusera på problem och du tycker det är viktigt att vara prestigelös.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder dig ett intressant, ansvarsfullt och utvecklande arbete på en modern domstol belägen i en expansiv universitetsstad. Växjö, även känt under epitetet ”Europas grönaste stad”, har ett rikt kulturliv, en stolt idrottstradition och en väl utbyggd kollektivtrafik. Växjö kommun har omkring 91 000 invånare, läs mer på www.vaxjo.se.

Tingsrättens medarbetare är vår viktigaste resurs och som arbetsgivare är vi måna om att våra medarbetare mår bra, trivs och finner meningsfullhet i sitt arbete för att på så sätt kunna bidra till domstolens utveckling. Vi eftersträvar en arbetsmiljö där varje medarbetare ges möjlighet att kombinera yrkes- och privatliv för balans i livet.

Vilka är vi?

Växjö tingsrätt räknas till en av Sveriges större domstolar med sina omkring 95 medarbetare. Domstolen har fyra dömande avdelningar, två på allmänna domstolen och två på mark- och miljödomstolen. Domstolen har också en administrativ avdelning som stöttar målavdelningarna i frågor rörande ekonomi, HR, IT, kommunikation, arkiv, säkerhet och service. Växjö tingsrätt delar centralt belägna lokaler med Förvaltningsrätten i Växjö. Förvaltningsrätten har i sin tur omkring 40 medarbetare.

Som expeditions- och ordningsvakt arbetar du mot både tingsrätten och förvaltningsrätten, men är organisatoriskt knuten till tingsrättens administrativa avdelning. På "admen" är vi idag åtta personer som arbetar tillsammans - bli en av oss!

Särskilt om din ansökan

Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig med att arbeta som expeditions- och ordningsvakt och vad just du vill bidra med.

Det är av stor vikt att du fyller i samtliga fält i det digitala ansökningsverktyget och svarar på enkätfrågorna. Betyg, referenser m.m. mottages först efter en eventuell intervju.

_


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse. Tingsrätten tillämpar provanställning.
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-04
Arbetsgivarens referensnummer: TVX 2019/36
Ansök här

Kontakt

Emelie Martinsson, kommunikatör/PA-administratör
0470-560 113

Mikael Borg, biträdande säkerhetschef
0470-560 116

Karin Johansson, domstolshandläggare (ST-domstol)
0470-560 138


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Växjö tingsrätt