JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Värmlands tingsrätt söker en rådman i eventuell succession

Arbetsbeskrivning

Verksamheten vid Värmlands tingsrätt är uppdelad i två målavdelningar, samt en administrativ enhet. Målavdelningarna handlägger brottmål, tvistemål och ärenden och leds av varsin chefsrådman. Respektive avdelning bemannas av domare, domstolshandläggare och notarier. Verksamheten har ett gemensamt målkansli och får därutöver stöttning av den administrativa enheten, som är gemensam med Förvaltningsrätten i Karlstad.

Vi söker nu en rådman i eventuell succession.

Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete i en domstol med ett öppet och positivt arbetsklimat.

Värmlands tingsrätt prioriterar det fortlöpande kvalitets- och utvecklingsarbetet och verkar för ett klimat med engagerade och delaktiga medarbetare.


Kvalifikationer

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Du ska ha vilja och förmåga att bidra till att såväl avdelningarna som hela tingsrättens verksamhet uppfyller högt ställda krav på kvalitet, snabbhet och god service till medborgarna. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till trivseln på arbetsplatsen.

Juridisk skicklighet och erfarenhet inom verksamhetsområdet är viktiga bedömningsgrunder vid rekrytering av ordinarie domare.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Arbetsgivarens referensnummer: 87-2017

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lars Holmgård
tf lagman
054-14 84 40
lars.holmgard@dom.se

Ove Johansson
Chefsrådman
054-14 84 08
ove.johansson@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Värmlands tingsrätt

Värmlands tingsrätt är en medelstor tingsrätt och har hela Värmlands län som domkrets. Tingsrätten har ca 60 anställda och avgör årligen ca 5 500 mål och ärenden. Arbetsplatsen är centralt belägen i rådhuset vid Stora torget i Karlstad. I rådhuset finns också den samlokaliserade Förvaltningsrätten i Karlstad.

Domstolen har antagit en värdegrund, vilken alla medarbetare förväntas dela, med värdeorden Rättssäkerhet, Respekt och Reflektion.

Soliga Karlstad är en attraktiv universitetsstad som växer och det finns goda möjligheter att fylla fritiden med olika aktiviteter inom bl.a. sport och kultur.