JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vänersborgs tingsrätt söker en eller flera ordningsvakter

Vänersborgs tingsrätt är en av de större tingsrätterna i landet med cirka 90 medarbetare. Tingsrätten är en modern arbetsplats med centralt och vackert belägna lokaler i Vänersborg, med goda pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Tingsrätten är indelade i tre målavdelningar och en administrativ enhet. Två av målavdelningarna (avdelning 2 och 3) utgör Mark- och miljödomstol. På avdelning 1 (den allmänna avdelningen) handläggs brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. För mer information om tingsrätten kan du besöka www.vanersborgstingsratt.domstol.se.

Arbetsuppgifter

Som ordningsvakt tillhör du den administrativa enheten som har som viktigaste uppgift att ge en god administrativ service såväl externt som internt.

Du ser till ordningen och säkerheten i domstolens lokaler och har en viktig uppgift som ordningsvakt. Ordnings- och säkerhetsarbetet innehåller uppgifter som syftar till att öka tryggheten i domstolens lokaler och en av dessa uppgifter är t.ex. att bemanna säkerhetskontrollen.

Du ansvarar tillsammans med våra andra expeditions/-ordningsvakter också för datorer, IT-relaterade frågor, tekniken i förhandlingssalarna, larm- och säkerhetssystem.

I serviceuppdraget ingår att bemanna receptionsdisken och att hjälpa till och svara på frågor från allmänheten och andra aktörer i tingsrätten. Andra arbetsuppgifter är bokning av förhandlingssalar, posthantering, kopiering, inre kontorsservice, inköp av material och kontakter med fastighetsägaren, viss nämndemannahantering och enklare fastighetsunderhåll. Arbete med beställning av allmänna handlingar och arkivarbete ingår också i tjänsten.

Kvalifikationer

Du har godkänd gymnasieutbildning och innehar ordningsvaktsförordnande. Erfarenhet av att arbeta som ordningsvakt vid domstol är meriterande liksom godkänd utbildning om säkerhetskontroll.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du är en van datoranvändare med goda kunskaper i Officepaketen och har intresse för datorer och IT.

Du har en hög ansvars- och servicekänsla och slutför det som du åtagit dig. Du är noggrann och sköter dina egna ansvarsområden på ett strukturerat sätt.

Du är stresstålig, har ett gott omdöme och hanterar många frågor samtidigt med ett gott bemötande. Du är bra på att samarbeta i grupp och har en god kommunikativ förmåga.

Domstolen eftersträvar en jämn könsfördelning bland expeditions-/ordningsvakterna och ser gärna kvinnliga sökande.

Om anställningen

Anställningen inleds med sex månaders provanställning.

Arbetstid dagtid men oplanerad kvällstjänstgöring kan förekomma.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 19 augusti 2019 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-26
Arbetsgivarens referensnummer: TVB 2019/94
Ansök här

Kontakt

Petra Almqvist, chefsadministratör
0521-27 03 03

Niclas Vackenholt, samordnande expeditionsvakt
0521-27 02 29

Marie Lindquist, ST Sveriges Domstolar
0521-27 02 85


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Vänersborgs tingsrätt