JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Vänersborgs tingsrätt söker en eller flera beredningsjurister

Arbetsbeskrivning

Som beredningsjurist blir du föredragande i mark- och miljödomstolen. I arbetsuppgifterna ingår att vidta förberedande åtgärder i målen, göra rättsutredningar, skriva förslag till avgöranden, föredra mål för avgörande och vara protokollförare vid muntliga förhandlingar. Arbetet innebär resor med övernattning.


Kvalifikationer

Kompetenskrav:

Du ska ha en juridisk examen. Särskilda meriter är dokumenterad förmåga till självständig beredning av mål eller ärenden och dokumenterad erfarenhet av eller dokumenterat intresse för domstolens olika rättsområden. Du måste kunna arbeta självständigt, vara noggrann och ha lätt för att samarbeta samt ha en god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt. Vi ger dig den särskilda utbildning du behöver för att kunna arbeta med mark- och miljödomstol.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsterna avser en eller flera tillsvidareanställningar med sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast eller efter överenskommelse.

Antal platser: En eller flera

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-11-03
Arbetsgivarens referensnummer: TVB 2017/291
Ansök här


Kontakt

Eva Högmark (Jusek)
Beredningsjurist
0521-27 03 05

Ulf Klerfalk
Chefsrådman
0521-27 02 06


Övrigt

Domstolen tillämpar individuell lönesättning. Löneanspråk bör därför anges i ansökan.

Beslut om tillsättning av tjänst kommer att anslås på domstolens anslagstavla samt publiceras på Vänersborgs tingsrätts hemsida.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Vänersborgs tingsrätt

Vänersborgs tingsrätt har idag omkring 90 anställda som är indelade på tre dömande avdelningar och en administrativ enhet. Avdelning 1 är en allmän avdelning som handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och domstolsärenden. Avdelningarna 2 och 3 är mark- och miljödomstol som handlägger miljömål, fastighetsmål och mål enligt plan- och bygglagen samt Va-mål. På tingsrätten tjänstgör rådmän, tekniska råd, beredningsjurister, notarier, domstolshandläggare och administrativ personal. Tingsrätten är en modern arbetsplats med fina och vackert belägna lokaler, med goda parkeringsmöjligheter och utmärkta pendlingsmöjligheter t.ex. från Göteborg. Mer information om tingsrätten finns på www.vanersborgstingsratt.domstol.se