JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Utvecklingsinriktad systemanalytiker

Varför ska du söka?

Är du intresserad av att arbeta i en kreativ och intensiv miljö tillsammans med engagerade kollegor kan det här vara jobbet för dig.

Visste du att Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering? Vi underlättar nämligen vardagen för närmare 7 000 IT-användare i Sveriges domstolar och bidrar på så sätt till rättstrygghet och demokrati för landets invånare, varje dag.

Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt.

Tre viktiga samverkande delar hos oss är samarbete, eget ansvar och teamarbete. Som systemanalytiker är du en av våra nyckelpersoner, då du analyserar och dokumenterar behov och krav, för de verksamhetsstöd som domstolarna använder.

Vad innebär arbetet?

Du kommer att vara en del av våra agila team, där du främst kommer ha rollen som kravanalytiker. Ditt ansvar är att dokumentera de behov och krav för utvecklingen i det som byggs i teamet. Du kommer även bidra i andra delar så som test och utveckling. Du kommer tillsammans med dina teammedlemmar ha ansvar att se till att realisera och leverera de behov som verksamheten beställer. Det inkluderar även ansvar över teamgränserna gällande ledning av gemensamma tester, exempelvis vid större projekt eller leveranser där fler team är involverade.

Du kommer även att ha möjlighet att delta i våra kompetensteam för att utveckla vår avdelning framåt. Vidare kommer du få vara delaktig i arbetet kring att säkerställa att kravarbetet drivs effektivt och bra, på ett gemensamt sätt.

Vem är du?

Du har en högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper. För att du ska vara aktuell för jobbet hos oss ska du ha jobbat som kravanalytiker och gärna även med andra arbetsuppgifter inom utvecklingsområdet. Du ska vara van vid att arbeta i agila team och ta ansvar för din del i teamet. Vidare ska du även vara öppen för att kunna stötta teamet i andra delar än i din huvuduppgift, då behov uppstår.

För att lyckas i din roll så behöver du vara lösningsfokuserad, nyfiken och gilla att kommunicera i och mellan team. Du har ett eget driv för att utvecklas och tar din del av ansvaret för att leveransen ska lyckas.

För dig är det självklart att ta ansvar för dina egna arbetsuppgifter, vara analytisk samt en lagspelare. Du gillar att arbeta mot uppsatta mål och vill leverera med god kvalitet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vilka är vi

Domstolsverkets IT-avdelning jobbar med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Domstolsverkets moderna huvudkontor finns mitt i expansiva Jönköping och har lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja de ca 80 självständiga myndigheterna i Sveriges Domstolar.

Övrigt

Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-23
Arbetsgivarens referensnummer: 1082-2019
Ansök här

Kontakt

Anna Widing Torstensson
036-15 55 94

Anna Kronander, SACO
073-140 38 44

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 63


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domstolsverket