JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Uppsala tingsrätt söker serviceinriktad ordningsvakt

Arbetsbeskrivning

Administrativa avdelningen har idag fjorton medarbetare och leds av chefsadministratören. Ett arbete för att införa fast säkerhetskontroll på-går och som ett led i detta söker vi redan nu en ordningsvakt. Arbetsuppgifternas innehåll kommer att förändras något i samband med att fast säkerhetskontroll införs och vi kommer då även att rekrytera flera ordningsvakter.

Som ordningsvakt på tingsrätten kommer du att tillsammans med övriga medarbetare på den administrativa avdelningen

- ansvara för ordningshållning under förhandlingar och i allmänhetens utrymmen

- vara tekniskt stöd i samband med förhandlingar och möten

- bemanna receptionen och där ge service till besökare och hantera administrativa uppgifter

- delta i den interna servicen som posthantering, lokaltillsyn, teknikfrågor, leveransmottagning, underhåll och skötsel

- hantera passerkort, larm och besöksrutiner

- ansvara för brandskyddsarbete och brandronder

När fast säkerhetskontroll införts kommer du även att bemanna denna tillsammans med övriga ordningsvakter.


Kvalifikationer

Du som söker ska ha lägst gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens. Du ska ha ett aktuellt ordningsvaktsförordnande och ha erfarenhet av arbete som ordningsvakt. Vi ser gärna att du även har jobbat med service både internt och externt, t.ex. i reception eller vaktmästeri. Tidigare väl vitsordad erfarenhet från arbete som ordningsvakt i domstol kan vara meriterande.

Anställningen ställer höga krav på administrativ förmåga och på att du har förmåga att bemöta människor väl i olika situationer. Det är vidare mycket viktigt att du är serviceinriktad, lösningsorienterad och kan samarbeta. Du är initiativtagande, praktiskt lagd och ser till att saker blir gjorda.

Du ska ha goda kunskaper i tal och skrift i svenska. Du måste vara van datoranvändare och ha intresse och fallenhet för att lära dig nya datorstödsprogram.

Det är ett krav att du är villig att genomgå polisens utbildning för säkerhetskontroll samt utbildning för att använda röntgen om du inte redan har gjort det.

Eftersom den nya organisation som kommer att krävas för att hantera den fasta säkerhetskontrollen är under uppbyggnad förutsätter vi att du har intresse och fallenhet för att bidra till detta arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-01-08
Tillträde enligt överenskommelse, gärna i början av januari 2018. Provanställning 6 månader.

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-27
Arbetsgivarens referensnummer: A717745
Ansök här


Kontakt

Charlotte Lindh
Chefsadministratör
018-431 60 88
charlotte.lindh@dom.se

Jenny Olsson (ST)
Expeditionsvaktmästare
018-431 60 14
jenny.l.olsson@dom.se

Annelie Johnsson (Seko)
Administratör
018-431 60 86
annelie.johnsson@dom.se

Nils Pålbrant (Saco-S)
Rådman
018- 431 60 72
nils.palbrant@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Uppsala tingsrätt

Uppsala tingsrätt är en medelstor domstol med cirka 90 medarbetare. Antalet mål och ärenden uppgår till cirka 7 500 per år. Tingsrätten är indelad i två målavdelningar som vardera leds av en chefsrådman. På varje avdelning finns också en handläggarchef som är chef för domstolshandläggarna. Domstolens administrativa avdelning som för närvarande består av 14 medarbetare leds av chefsadministratören. Till tingsrätten är cirka 200 nämndemän knutna. Domsagan utgörs av hela Uppsala län med kommunerna: Enköping, Heby, Håbo, Knivsta, Tierp, Uppsala, Älvkarleby och Östhammar.

Uppsala tingsrätt är centralt beläget med närhet till goda allmänna kommunikationer. Med tåg tar det cirka 40 minuter till Stockholm och cirka 15 minuter till Arlanda. Uppsala är storstaden med småstadens charm och här finns alltid ett rikt utbud av evenemang och upplevelser. Tingsrätten är en öppen och modern arbetsplats med skickliga och engagerade medarbetare.