JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Umeå tingsrätt söker domstolshandläggare

Inledning

Domstolshandläggare vid den allmänna avdelningen

Vid tingsrätten handläggs brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser.

Som domstolshandläggare vid den allmänna avdelningen blir du en del i ett arbetslag på domstolens målkansli där du utför en hel del åtgärder självständigt och under eget ansvar.

Du upprättar förslag till domar och beslut, bevakar frister, expedierar domar, protokollför samt kallar berörda parter till domstolens förhandlingar. Du har också många kontakter med allmänhet och parter.

Tjänsten är ett vikariat med goda möjligheter till en tillsvidaretjänst.

 

Kvalifikationer


Du har lätt för att samarbeta och kan arbeta självständigt såväl som i team. Du är dessutom ansvarsfull, har hög servicekänsla och kan hantera stressiga situationer. Du har goda datakunskaper och en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är noggrann, flexibel och tar egna initiativ.

Du har lägst gymnasieutbildning och gärna några års yrkeserfarenhet. Särskilt meriterande är erfarenheter av arbete vid annan domstol.

Individuell lönesättning tillämpas och löneanspråk bör anges i ansökan. Tillträde den 2 september 2019 eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-09-02
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-20
Arbetsgivarens referensnummer: TUM 2019/166
Ansök här

Kontakt

Pernilla Åsander
090-172170

Anne Lillieroth
090-172103

Agnetha Andersson, ST inom Sveriges Domstolar
090-172146


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Umeå tingsrätt