JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Trainee Förvaltningsrätten/Kammarrätten

Förvaltningsdomstolarna i Göteborg söker nyutexaminerade jurister för ettårigt traineeprogram

Om oss

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 360 medarbetare. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Kammarrätten i Göteborg är en allmän förvaltningsdomstol i andra instans, vilket innebär att kammarrätten överprövar bl.a. förvaltningsrättens beslut. Kammarrätten har cirka 120 medarbetare.

Kammarrättens och förvaltningsrättens uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter på ett effektivt sätt och med hög kvalitet. Målet för domstolarnas verksamheter är att ge parterna i domstolen en rättvis prövning.

 

Inledning

Är du nyutexaminerad jurist, eller i slutet av din juristutbildning, och vill prova på att arbeta i allmän förvaltningsdomstol?

 

I mars 2019 startar ytterligare en omgång av det domstolsgemensamma traineeprogrammet. Programmet är en gemensam satsning av Kammarrätten i Göteborg och Förvaltningsrätten i Göteborg.

 

Arbetet innebär

Som traineejurist arbetar du på samma sätt som domstolarnas föredragande jurister. Du arbetar tillsammans med domstolens domare med att bereda mål inför avgörande. Du gör rättsutredningar, föredrar och skriver förslag till domar och beslut samt deltar vid muntliga förhandlingar. Vi erbjuder dig ett viktigt och meningsfullt arbete med renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter inom olika rättsområden. Du får arbeta med många av de varierande måltyper som avgörs av de allmänna förvaltningsdomstolarna, det kan exempelvis vara migrationsmål, tvångsvårdsmål och mål om ekonomiskt bistånd. Du får även genomgå ett utbildningspaket i domstolarnas regi.

 

Som trainee arbetar du sex månader på förvaltningsrätten och sex månader på kammarrätten. Traineeprogrammet ger dig en unik möjlighet att prova på arbete i överrätt redan i inledningen av din yrkeskarriär. Efter ett år som traineejurist i allmän förvaltningsdomstol kommer du att vara väl rustad för din framtida karriär, både i och utanför domstol.

 

Kravprofil: vi söker dig som

  • har avslutat juristprogrammet med mycket gott resultat, tidigast den 1 februari 2018 och senast i början av 2019
  • har juristexamen
  • har lätt för att arbeta självständigt
  • har en mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
  • är ansvarsfull, engagerad och noggrann
  • har lätt för att samarbeta med kollegor och
  • har ett mycket gott omdöme.

 

Urval och tillsättning

Utöver de formella kraven kommer hänsyn att tas till om du genom dina studier har visat ett intresse för offentlig rätt och förvaltningsprocessrätt. Du ska motivera i ditt personliga brev vad du kan bidra med som traineejurist utifrån kravprofilen. Dina personliga egenskaper och din personliga lämplighet är avgörande vid rekryteringen. Domstolarna strävar efter jämställdhet och ökad mångfald vid tillsättningen av anställningarna.

Ansökan

Ansökan i form av ett personligt brev, CV och examensbevis för juristexamen eller studieintyg ska vara förvaltningsrätten till handa senast den 31 januari 2019. Examensbevis måste skickas till förvaltningsrätten innan anställning meddelas. Ansökningarna kommer att behandlas löpande. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del i urvalsprocessen.

 

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad med början den 1 mars 2019 till och med den 29 februari 2020 (allmän visstidsanställning) men delad i två, en för respektive domstol.

Antal platser: En eller flera

Sex månaders anställning vid domstol kan komma att räknas den sökande till godo vid eventuell senare notarietjänstgöring.

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 mars 2019
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2018/1258
Ansök här

Kontakt

Ninni Bohman Olin, administrativ fiskal
031-7327154

Sanna Larsson. administrativ fiskal
031-7327569

Lena Schreiber, Saco-S
031-7327165

Sonja Huldén, Saco-S
031-7327574


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg
Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 360 medarbetare. Vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar som har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning.