JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Systemutvecklare .NET

Vi behöver fler som vill göra samhällsnytta! Vill du jobba med själva hörnpelarna i vårt demokratiska samhälle? Då skall du komma och arbeta med oss.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Vad innebär arbetet?

Vi söker dig som vill utveckla våra webbapplikationer inom Microsoft .NET. Du kommer arbeta brett med fokus på egenutvecklad webbapplikation för administrering av nämndemän. Du kommer även få bidra i utveckling inom samarbetsplattformen SharePoint, samt intern och extern webbplats byggd inom webbpubliceringsplattformen Episerver.

Som systemutvecklare ingår du i något av våra agila team. Tillsammans med verksamheten ansvarar teamet för allt ifrån krav till driftsättning. Du bidrar till helheten utifrån ditt perspektiv som systemutvecklare.

Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling. Du kommer att få uppgifter med svårighetsgrad och ansvar utifrån din erfarenhet och ditt intresse.

Vem söker vi?

Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Du har goda kunskaper om webbutveckling i C# .NET och ett stort intresse för programmering.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av några av följande tekniker, komponenter eller arbetssätt:

  • Backend: C#.NET, Entity Framework, MS SQL Server
  • Frontend: HTML 5, CSS, JavaScript, JQuery eller gärna något webbramverk som t ex React eller Angular
  • SharePoint
  • Webbpubliceringsplattformar, gärna Episerver
  • Verktyg: Visual Studio, Team Foundation Server, SonarQube, Telerik, PowerShell, JIRA, Confluence
  • Arbetssätt: Scrum och testdriven utveckling

Som person är du lösningsorienterad, flexibel och självgående. Du gillar utmaningar, har god analytisk förmåga och lätt för att samarbeta. Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.

Vilka är vi?

Domstolsverkets IT-avdelning är hjärtat i 80 domstolars digitalisering och underlättar vardagen för över 7000 användare över hela landet.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!

Domstolsverket

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

Övrigt

Det är en tillsvidaretjänst som ska tillsättas, 100% tjänstgöringsgrad och tillträde enligt överenskommelse. Vi kommer att arbeta med löpande urval och intervjuer så du är välkommen med din ansökan redan idag!

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-03
Arbetsgivarens referensnummer: 250-2019
Ansök här

Kontakt

Markus Erlandsson, enhetschef systemkonstruktion
036-155534

Anna Kronander, Saco
0731-403844

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 63


Om Domstolsverket