JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker registrator

Arbetsuppgifter

Som registrator på Stockholms tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig verksamhet. I samarbete med övriga registratorers är din uppgift att lägga upp nya mål och ärenden samt hantera inkommande handlingar innan de överlämnas till dömande avdelning för handläggning. Du kommer att ha många kontakter med kollegor, parter, myndigheter och allmänhet genom personliga möten, telefon och e-post. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, hantera avgifter, betala ut vittnesersättning, besvara förfrågningar samt viss hantering av arkivhandlingar.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst ett års eftergymnasial utbildning. Har du utbildning inom registratur eller arkiv är det meriterande. Du har också erfarenhet av minst två års framgångsrikt arbete inom service och administration eller arbete vid myndighet. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska samt talar och förstår engelska.

Som person är du är förtroendeingivande och skapar goda relationer. Du bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete, ser helheten men också möjligheter till förbättringsåtgärder. Du förmedlar information tydligt och enkelt både muntligt och skriftligt. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att hantera svårigheter och lösa problem. Du tar ditt arbete på allvar, drar lärdom av dina erfarenheter och arbetar konstruktivt även under perioder med hög arbetsbelastning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning med inledande provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse. Ange tidigaste tillträdesdag i din ansökan.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2018/0276
Ansök här


Kontakt

Endrina Gara
HR-specialist
08-561 65 063
endrina.gara@dom.se

Theresa Tham
Chef för Eneheten för Registrering och Arkiv
08-561 65 506
theresa.tham@dom.se

Eva Sjölund
Administrativ direktör
08-561 650 58
eva.sjolund@dom.se

Anette Skalmark, ST inom Sveriges Domstolar
Domstolshandläggare
08-561 654 37


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Stockholms tingsrätt

Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med ca 270 medarbetare. Vi finns i det centralt belägna Rådhuset på Kungsholmen. Tingsrätten är indelad i fem dömande avdelningar. Vid tingsrätten finns också en administrativ

avdelning som bl.a. svarar för HR-, ekonomi-, IT- och servicefrågor vid domstolen.

Registreringen ingår i Enheten för Registrering och Arkiv som organisatoriskt tillhör den administrativa avdelningen