JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Stockholms tingsrätt söker en HR-specialist

Arbetsuppgifter

Som HR-specialist på Stockholms tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. I din roll kommer du självständigt att driva rekryteringsprocesser enligt en kompetensbaserad metod. Dessutom kommer du att fungera som ett konsultativt stöd till chefer på tingsrättens sex avdelningar i HR-frågor, exempelvis inom arbetsmiljö och arbetsrätt.

Som HR-specialist kommer du ingå i ett regionalt nätverk för HR-frågor tillsammans med HR-specialister från de fem tingsrätterna i Stockholmsregionen. Därtill ingår det viss bemanningsplanering och löpande administration i din roll.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har en högskoleutbildning från personalvetarprogrammet eller motsvarande. Vi vill även att du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och erfarenhet av att vara chefsstöd i arbetsmiljöfrågor och rehabilitering från en statlig verksamhet.

Som person inger du förtroende och har en förmåga att skapa samarbete på olika nivåer i organisationen. För att trivas hos oss behöver du ha en vilja och förmåga att hjälpa andra och ha lätt för att sätta dig in i andras situation. Du har ett gott omdöme och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du tar ansvar för din uppgift, är proaktiv och tar initiativ till att själv lösa uppkomna problem. Som person är du lugn och stabil och har förmågan att fokusera på rätt saker. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska.

Tingsrätten lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse

Individuell lönesättning tillämpas. Vänligen ange löneanspråk.

Ansökan

Ansök senast: 2019-03-26

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Kontakt

För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta:
Julia Wahlgren, HR-specialist, på 08-561 65 068 alt. julia.wahlgren@dom.se

För frågor om tjänsten som HR-specialist, kontakta:
Amina Lundqvist, Administrativ direktör, på 08–561 65 062 alt. amina.lundqvist@dom.se

Fackliga företrädare

Anna Olofsson, SACO-S Domstol, 08–561 65 235
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-26
Arbetsgivarens referensnummer: TSM 2019/0244, Doss 24
Ansök här

Kontakt


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Stockholms tingsrätt
Stockholms tingsrätt är landets största tingsrätt med omkring 300 medarbetare. Domstolen leds av lagmannen och är indelad i fem dömande avdelningar som var och en leds av en chefsrådman. På de dömande avdelningarna arbetar rådmän, fiskaler, notarier, beredningsjurister och domstolshandläggare. En av de dömande avdelningarna är Patent- och marknadsdomstolen och de andra fyra avdelningarna är allmänna avdelningar som handlägger tvistemål, familjemål och brottmål. Domstolen består även av en administrativ avdelning som hanterar ekonomi, budget, HR, säkerhet och service, IT, registrering och arkiv. Stockholms tingsrätt är en modern och öppen arbetsplats med ansvarstagande medarbetare. Domstolen vill ta till vara de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.Tingsrätten ingår i ett regionalt samarbete med Attunda, Nacka, Solna och Södertörns tingsrätter.