JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarie

Arbetet innebär

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredning av mål och ärenden, protokollföra vid förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt att göra rättsutredningar. Om möjligt även upprätta skriftliga sammanställningar inför huvudförhandlingar i tvistemål, s.k. tryck.Kvalifikationer

Kriterierna för att söka tjänst som sommarnotarie är att du är godkänd minst till och med termin sex på juristprogrammet. Du ska ha genomfört processrätten samt straff- och civilrätt i juristutbildningen. Du ska ha minst en termin kvar av juristprogrammet efter anställningsperioden.

Du har goda betyg från genomförda delar av juristutbildningen liksom goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift. Andra viktiga egenskaper är noggrannhet, analytisk förmåga, god samarbetsförmåga samt kunna organisera och planera ditt arbete.

Intervjuer tillämpas inte för denna korta anställning utan stor vikt kommer att läggas vid ditt personliga brev och hur du motiverar ditt intresse för att arbeta som sommarnotarie vid vår domstol. 
Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet, kommer vi i första hand att prioritera sökande som inte har tidigare erfarenhet från liknande arbete på domstol. 

 

Vilka är vi

Skaraborgs tingsrätt har idag ca 45 anställda och är en allmän underrätt och handlägger bland annat brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål, allmänna domstolsärenden, konkursärenden, ärenden m.m.

Övrigt

Registrera ditt CV och personliga brev direkt i systemet och bifoga aktuellt betygsutdrag från juristutbildningen till din ansökan. Du ska inte bifoga några andra dokument.

Arbetet som sommarnotarie innebär tjänstgöring under 6-8 veckor under perioden 17 juni -23 augusti enligt överenskommelse. Ange i ditt personliga brev vilken period du kan arbeta.

En eller flera platser (Skövde)
Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-22
Arbetsgivarens referensnummer: TSB 2019/14
Ansök här

Kontakt

Anders Eklind
0500-499212

Veronica Ekdahl
0500-499213


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Skaraborgs tingsrätt