JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Sommarnotarie

Inledning

Norrtälje tingsrätt är en allmän domstol vars huvudsakliga uppgifter är att handlägga brottmål och tvistemål. Tingsrätten har för närvarande 16 anställda. Norrtälje tingsrätt söker en studerande på juristprogrammet som vill arbeta som sommarnotarie i åtta veckor någon gång under perioden 3 juni till och med den 16 augusti 2019.

Arbetet innebär (Arbetsuppgifter)

Tjänstgöringen inleds med en introduktion på målavdelningen och utbildning i tingsrättens verksamhetsstöd, Vera. Du har en utsedd fadder som är tingsrättsnotarie. Faddern introducerar dig i arbetet med protokollföring och efter introduktionen kommer du själv att få protokollföra. I arbetsuppgifterna ingår också att skriva förslag till domar och beslut, att göra rättsutredningar samt att i övrigt vara behjälplig på domstolen med enklare arbetsuppgifter på målavdelningen.

Vi söker dig som(Kvalifikationskrav)

Vi söker dig med minst en termin kvar utöver innevarande termin på juristprogrammet och som inte tidigare har arbetat på en tingsrätt. Du ska ha läst straff- och processrätt. Du ska ha god språklig framställning, vara noggrann och ha god samarbetsförmåga.

Urval

Eftersom vi inte tillämpar något intervjuförfarande vid denna rekrytering lägger vi stor vikt vid ditt personliga brev och hur du motiverar ditt intresse för arbetet. Höga betyg från juristprogrammet är meriterande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 3 juni 2019
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Ansök här

Kontakt

Robert Beronius
0176-76831


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Norrtälje tingsrätt