JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Solna tingsrätt söker beredningsjurister

Arbetsplatsbeskrivning

 

Solna tingsrätt är med omkring 135 medarbetare en av de största tingsrätterna i Sverige. Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler i närheten av Solna centrum.

På tingsrätten handläggs ett stort antal brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Solna tingsrätt har fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning.

Arbetsbeskrivning  

Beredningsjuristen ska stå för kvalitet och kontinuitet i beredningsrutinerna på avdelningen. Beredningsjuristen arbetsleder och fördelar arbetet mellan avdelningens notarier. I rollen ingår det att utveckla och samordna vissa gemensamma utbildningsinsatser för, i första hand, notarierna på tingsrätten. Som avdelningens beredningsjurist ska du även på eget ansvar bereda och handlägga ordinära dispositiva tvistemål och leda muntliga förberedelser i sådana mål och avgöra dem när förutsättningar finns. Du arbetar nära avdelningens domare och i samråd med ansvarig domare ansvarar du för beredningen av svåra eller omfattande ordinära dispositiva tvistemål. Du utgör även ett stöd för domstolshandläggarna i deras beredning. Som beredningsjurist ingår du i avdelningens ledningsgrupp tillsammans med chefsrådmannen, chefsrådmannens ställföreträdare och handläggarchefen. Inom dessa ramar har du stort utrymme för hur du vill lägga upp ditt arbete. 

Kvalifikationer

Du som söker ska vara tingsmeriterad med goda betyg. Som beredningsjurist krävs det ett intresse för arbetsledning och handledning av andra. Erfarenhet inom dessa områden kan vara meriterande. Du ska ha goda kunskaper i och ett stort intresse för tvistemålshanteringen.

Våra beredningsjurister behöver ha en god förmåga att samordna, fånga upp åsikter och navigera mellan arbetsgrupper. Du behöver också ha en förmåga att leda och proaktivt ge stöd åt våra tingsnotarier. Då det är mycket som pågår samtidigt, behöver du kunna strukturera och prioritera dina arbetsuppgifter utifrån ett effektivt helhetsperspektiv.

 

Vad vi erbjuder 

Rollen som beredningsjurist är flexibel, både vad gäller arbetsupplägg och arbetstider. Du har stor möjlighet att utforma din egen arbetssituation och rikta in dig på de mål du vill bereda. Du kommer att få erfarenhet av arbetsledning som ger dig goda förutsättningar längre fram i karriären.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland medarbetarna avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Välkommen att registrera din ansökan med meritförteckning, tjänstgöringsbetyg från notarietjänstgöring, referenser och löneanspråk. Har du inte fått ditt tjänstgöringsbetyg när du registrerar din ansökan kompletterar du med detta snarast möjligt.

Vi använder arbetspsykologiska tester i denna rekrytering. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde den 1 september eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 2
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-26
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 293-2019
Ansök här

Kontakt

Ulrika Ålund, ulrika.alund@dom.se
08-561 658 13

Lena Hjelmtorp
08-561 658 25

Gun-Marie Taabu, Jusek
08-561 658 27


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Solna tingsrätt