JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ordförande och vice ordförande i ev succession i Övervakningsnämnden i Vänersborg

Arbetsuppgifter

Övervakningsnämnderna har en central funktion när det gäller övervakning av den som har dömts till skyddstillsyn eller som står under övervakning efter villkorlig frigivning. Nämnden fattar bl.a. beslut om åtgärder för personer som misskött sig under övervakningstiden. Det finns totalt 28 nämnder runt om i Sverige.

Ordförande och vice ordförande i övervakningsnämnderna förordnas av Domarnämnden. Domarnämnden söker nu ordförande och vice ordförande i eventuell succession för Övervakningsnämnden i Vänersborg med tillträde 15 maj eller snarast möjligt.

Den aktuella övervakningsnämndens verksamhetsområde omfattar Bengtsfors, Dals-Eds, Färgelanda, Lilla Edet, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Stenungsund, Strömstad, Tanum, Tjörn, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål kommuner.

Kvalifikationer m.m.

De sökande ska vara lagfarna (juristutbildade) och ha erfarenhet av arbete som domare.

Förordnandet avser i första hand tiden t.o.m. 31 december 2019.

Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges, Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansöka via epost till:

domarnamnden@dom.se

Ansökningsblankett m.m.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Deltid
Tillträde: 15 maj 2019 eller snarast möjligt därefter.
Sysselsättningsgrad: 0

Lön: Arvode enligt taxa.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-05-05
Arbetsgivarens referensnummer: 42-2019
Ansök här

Kontakt

Arne Åkerström, vice ordförande,
0522-65 71 23

Aksel von Sydow, föredragande i Domarnämnden,
08-561 669 52


Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.