JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Norrköpings tingsrätt söker en domstolshandläggare, vikariat.

Om Norrköpings tingsrätt

Norrköpings tingsrätt är en mellanstor domstol med fyrtiotre medarbetare varav sex ordinarie domare och tre tingsfiskaler. Tingsrätten handlägger brottmål, tvistemål, konkurser och övriga domstolsärenden. Verksamheten i tingsrätten är organiserad i två målgrupper och en administrativ grupp. Domsagan omfattar Norrköpings, Finspångs, Söderköpings och Valdemarsviks kommuner. Tingsrätten är centralt belägen i staden.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag under ledning av en handläggarchef och tillsammans med domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägga mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet är omväxlande och innebär bl. a att registrera inkommande handlingar, bevaka frister, expediera domar, kalla berörda parter till domstolens förhandlingar samt protokollföra vid förhandlingar. Som domstolshandläggare utför du även - efter beslut om delegation- en hel del åtgärder självständigt under eget ansvar.

Kvalifikationer

Du ska ha slutförd gymnasieutbildning samt minst två års yrkeserfarenhet av administrativt arbete, gärna från myndighet eller annan offentlig verksamhet. Relevant eftergymnasial utbildning och/eller väl vitsordad erfarenhet av arbete vid domstol är särskilt meriterande.

Som person måste du vara noggrann, utåtriktad samt ha en mycket god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Du ska också ha en mycket god samarbetsförmåga och trivas med att arbeta såväl självständigt som i grupp.

Arbetet kan innebära hastigt uppkomna situationer som ställer stora krav på förmågan att prioritera och ta initiativ.

Utpräglad känsla för service och ansvar är en förutsättning i arbetet som domstolshandläggare. Vidare krävs det att du kan organisera och planera ditt arbete samt har förmågan och viljan att anpassa dig till olika situationer och arbetssätt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du ska bifoga examensbevis eller annan dokumentation som styrker examen eller avslutad utbildning i din ansökan. Motivera också varför du söker anställning som domstolshandläggare och beskriv på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. Detta skriver du i ditt personliga brev.

Anställningsform

Tidsbegränsad, dock längst t.o.m. 31 december 2019


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Sker enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-27
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/19
Ansök här

Kontakt

Lena Magnell Administrativ chef
011-24 35 50

Lotta Rosén Administratör
011-24 35 54

Agneta Olsson ST
011-24 35 43


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Norrköpings tingsrätt