JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt söker vikarierande ordningsvakt

 

Nacka tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål och konkurser samt utsökningsärenden. Tingsrätten är även en av landets fem mark- och miljödomstolar och handlägger miljömål, fastighetsmål samt mål rörande plan- och bygglagen.

På tingsrätten arbetar i dag drygt 140 personer och sedan oktober 2018 finns vi i moderna lokaler i Sickla med goda kommunikationer till centrala Stockholm.

Vi söker en ordningsvakt med start omgående. Tjänsten är ett vikariat t.o.m. 31 augusti 2019, med möjlighet till förlängning. Du kommer att arbeta måndag-fredag dagtid men viss kvällstjänstgöring i form av jour-tjänstgöring i reception ingår i tjänsten.

Arbetsuppgifter

Som ordningsvakt arbetar du med varierande uppgifter med fokus på säkerhet och service. Du tjänstgör i fast säkerhetskontroll med röntgen och upprätthåller ordning och säkerhet i tingsrättens lokaler i samband med förhandlingar. Du fungerar också som domstolsvärd genom att hjälpa våra besökare tillrätta och svarar på frågor från allmänheten och andra aktörer. Tingsrättens ordningsvakter bemannar receptionen och arbetar även med sedvanliga vaktmästarsysslor såsom posthantering, inre kontorsservice och andra serviceuppgifter.

Kvalifikationer

Du har gymnasiekompetens. Ordningsvaktsförordnande är ett krav samt erfarenhet av att ha arbetat som sådan. Erfarenhet av tjänstgöring som ordningsvakt vid domstol är meriterande, likaså behörighet/utbildning enligt 2a § (säkerhetskontroll i domstol) och röntgen. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Tekniska kunskaper, datorvana och kunskaper i andra språk är meriterande.

Förutom formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör ha mycket god samarbetsförmåga och trivas med att ta ansvar i ett arbetslag. Du är driven och har en förmåga att se vad som behöver göras. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och utpräglad känsla för service. Du är stresstålig och har gott bemötande även i konfliktsituationer. Du motsvarar högt ställda krav på ansvarstagande och omdöme. Det är viktigt att du är självgående, kan organisera och prioritera bland dina arbetsuppgifter samt är flexibel.

Tingsrätten vill tillvarata de kvalifikationer som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning 3-6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Omgående
Tidsbegränsad till: 2019-08-31
Sysselsättningsgrad: Heltid 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-19
Arbetsgivarens referensnummer: 2019-51
Ansök här

Kontakt

Patric Johansson, samordnare för ordningsvakter
08-561 65672

Eva Castensson, ordningsvakt, facklig repr. ST
08-561 65750


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Nacka tingsrätt