JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Nacka tingsrätt flyttar och behöver flera serviceinriktade ordningsvakter!

Arbetsuppgifter

Som ordningsvakt arbetar du med varierande uppgifter med fokus på säkerhet och service. Du tjänstgör i fast säkerhetskontroll med röntgen och upprätthåller ordning och säkerhet i tingsrättens lokaler i samband med förhandlingar. Du fungerar också som domstolsvärd genom att hjälpa våra besökare tillrätta och svarar på frågor från allmänheten och andra aktörer. Tingsrättens ordningsvakter bemannar receptionen och arbetar även med sedvanliga vaktmästarsysslor såsom posthantering, inre kontorsservice och andra serviceuppgifter. I arbetsuppgifterna ingår vidare att bistå med teknisk hjälp och utbildning i teknisk utrustning som används vid förhandlingar.


Kvalifikationer

Du har gymnasiekompetens. Ordningsvaktsförordnande är ett krav samt erfarenhet av att ha arbetat som sådan. Du ska även motsvara de krav som finns för att arbeta som röntgenoperatör. Erfarenhet av tjänstgöring som ordningsvakt vid domstol är meriterande, likaså behörighet/utbildning enligt 2a § (säkerhetskontroll i domstol). Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Tekniska kunskaper, datorvana och kunskaper i andra språk är meriterande.

Förutom formella meriter lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du bör ha mycket god samarbetsförmåga och trivas med att ta ansvar i ett arbetslag. Du är driven och har en förmåga att se vad som behöver göras. Arbetet innebär många kontakter både internt och externt därför är det viktigt att du har en god kommunikativ förmåga och utpräglad känsla för service. Du är stresstålig och har gott bemötande även i konfliktsituationer. Du motsvarar högt ställda krav på ansvarstagande och omdöme. Det är viktigt att du är självgående, kan organisera och prioritera bland dina arbetsuppgifter samt är flexibel.

Tingsrätten vill tillvarata de kvalifikationer som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Testförfarande kommer att ingå i urvalsprocessen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Provanställning 6 månader
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-04
Arbetsgivarens referensnummer: A755589
Ansök här


Kontakt

Jolanta Szostak
Servicechef
08-561 656 08

Therese Lust
Domstolshandläggare, ST-representant
08-561 656 27
therese.lust@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Nacka tingsrätt

Nu flyttar vi – vill du vara med i uppstarten av en ny och spännande säkerhets- och servicefunktion? då kan det här jobbet vara något för dig.

Nacka tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål, familjerättsliga mål och konkurser samt utsökningsärenden. Tingsrätten är även en av landets fem mark- och miljödomstolar och handlägger miljömål, fastighetsmål samt mål rörande plan- och bygglagen.

På tingsrätten arbetar i dag drygt 140 personer i moderna lokaler i Nacka strand med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Hösten 2018 flyttar vi till nybyggda fräscha lokaler i Sickla med mycket goda kommunikation och närhet till Stockholms innerstad. Tingsrätten kommer att införa en fast säkerhetskontroll och får flera förhöjda säkerhetssalar.

Serviceenheten på den administrativa avdelningen söker nu flera serviceinriktade ordningsvakter. Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid med sex månaders provanställning med tillträde snarast. Tjänsterna innebär tjänstgöring måndag-fredag med viss kvällstjänst i form av jour-tjänstgöring i reception. Viss helgtjänstgöring i samarbete med andra domstolar i regionen kan förekomma.