JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Mark- och miljödomstolen vid Nacka tingsrätt söker beredningsjurister

Nacka tingsrätt är en domstol med ca 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar.

Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vi finns i nybyggda lokaler i Sickla, med goda kommunikationer till centrala Stockholm.

Mark- och miljödomstolen söker nu en eller flera beredningsjurister.

 

Arbetsuppgifter

Mark- och miljödomstolen arbetar med en beredningsorganisation. Arbetet i beredningsorganisationen sker med stor självständighet. I arbetet ingår att bereda och föredra mål, göra rättsutredningar, upprätta förslag till avgörande och delta i förhandlingar och syner. Arbetet sker i nära samarbete med juristdomare och tekniska råd. Eftersom domstolen har en stor domkrets ingår en del resor.

Som beredningsjurist kommer du att bredda och fördjupa dig inom flera mycket intressanta och dynamiska rättsområden och därigenom skaffa dig en unik kompetens.

Vill du veta mer om hur det är att vara beredningsjurist, gå in på:

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Arbeta-i-Sveriges-Domstolar/Yrken-hos-oss/Domande-verksamhet/Beredningsjurist/

Se även http://www.nackatingsratt.domstol.se/Om-tingsratten/Mark--och-miljodomstolen/ 

Kvalifikationer

För att arbeta som beredningsjurist hos oss ska du ha juristexamen. Du ska också ha notariemeritering eller motsvarande yrkeserfarenhet (minst två års kvalificerat juridiskt arbete). Erfarenhet från kvalificerat juridiskt arbete inom mark- och miljödomstolens rättsområden är meriterande.

Som person är du driven, strukturerad och kan arbeta självständigt och resultatinriktat. Du är noggrann och har en god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Du är också lyhörd, har lätt för att samarbeta med andra samt har även lätt för att anpassa dig till nya situationer. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och testförfarande kommer att ingå som en del i rekryteringsprocessen.

Tingsrätten strävar efter en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Arbetsgivarens referensnummer: 2019:42
Ansök här

Kontakt

Erika Ekman, chefsrådmannens stf. avd. 4
08-561 65735

Magnus Hjort, chefsrådmannens stf. (tf.) avd. 3
08-561 656 70

Anders Lillienau, rådman (SACO-S)
08-561 657 20


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Nacka tingsrätt