JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Mark- & miljödomstolen vid Nacka tingsrätt söker domstolshandläggare

Nacka tingsrätt är en domstol med ca 140 medarbetare och är förutom allmän underrätt också en av landets fem mark- och miljödomstolar. Vid tingsrättens allmänna avdelningar handläggs bl.a. brott- och tvistemål samt samtliga utsöknings- och exekvaturärenden i Stockholms län. Vid mark- och miljödomstolen handläggs miljömål, fastighetsmål och mål rörande plan- och bygglagen samt vattentjänstlagen.

Mer information om mark- och miljödomstolens verksamhet hittar du på tingsrättens hemsida http://www.nackatingsratt.se

Tingsrätten finns från den 1 oktober 2018, belägen i nya moderna lokaler i Sickla med goda kommunikationer till centrala Stockholm. Vi söker nu en eller flera domstolshandläggare för tillsvidareanställning. Tjänsterna är placerade vid mark-och miljödomstolen.

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare blir du en del av ett handläggarteam och bereder målen fram till förhandling och avgörande. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera nya mål och handlingar, sköta skriftväxling, bevaka frister, planera rättegångsdagar, kalla till förhandling samt expediera domar och beslut. I arbetet kan också ingå att föra protokoll vid förhandlingar samt skriva förslag till domar och beslut. Dagligen förekommer mycket kontakt med allmänhet, parter och ombud.

Mark- och miljödomstolen har en stor domkrets vilket innebär att resor med övernattning kan förekomma.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till övriga kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. Som person är du ansvarstagande och noggrann samt anpassar dig lätt till nya förutsättningar. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att priorietera och planera ditt arbete extra viktig.  

Du har avslutad gymnasieutbildning och minst ett års erfarenhet från administrativt arbete. Erfarenhet av handläggarrollen inom myndighet är meriterande, företrädesvis på domstol. Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig mycket väl i tal och skrift på svenska.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och testförfarande kommer att tillämpas som komplement till intervjun.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning.

Omfattning: Heltid

Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning 6 månader tillämpas.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Fast


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-02
Arbetsgivarens referensnummer: 2018-680
Ansök här

Kontakt

Camilla Lindqvist, Handläggarchef
08-561 65632

Pernilla Kumlin Fliesberg, Handläggarchef
08-561 65648

Therese Lust, Domstolshandläggar, ST representant
08-561 656 27


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Nacka tingsrätt