JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Linköpings tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Linköpings tingsrätt handlägger brottmål, tvistemål och ärenden. För närvarande ses organisationen över. Inriktningen är att verksamheten i slutet av året ska vara organiserad i fyra rotelgrupper och en administrativ grupp. Tingsrätten uppfyller regeringens verksamhetsmål fullt ut.

Arbetet som domare är stimulerande och ställer höga krav på självständighet och integritet men även på förmågan att samarbeta och se till hela tingsrättens bästa. I arbetsuppgifterna ingår att vara handledare till fiskaler och notarier. I arbetet kan också komma att ingå att ansvara för vissa andra uppgifter såsom t.ex. säkerhet, arkiv, bibliotek och utbildning.

Tingsrätten har gemensam administration med Hyres- och arrendenämnden i Linköpig och lagmannen är chef även för nämnderna.

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav om ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Förutom att du ska vara en skicklig jurist krävs att du som person är öppen och flexibel och har en hög arbetskapacitet. Du förutsätts vara drivande i såväl målarbetet som i det utvecklings- och effektiviseringsarbete som bedrivs vid tingsrätten. Av det skälet värdesätts en administrativ förmåga och en vilja att aktivt bidra till att utveckla hela tingsrättens verksamhet.

Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och kunna medverka till trivseln på arbetsplatsen. I arbetet ingår att leda yngre jurister och domstolshandläggare i arbetet. Vi förväntar oss att du har intresse och fallenhet för detta och att du har en mycket god kommunikationsförmåga.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

Om Linköpings tingsrätt

Linköpings tingsrätt är en mellanstor domstol med cirka 55 medarbetare, varav åtta ordinarie domare och fyra fiskaler.

Tingsrättens domsaga omfattar kommunerna Boxholm, Kinda, Linköping, Mjölby, Motala, Vadstena, Ydre, Åtvidaberg och Ödeshög.

Tingsrätten delar lokaler med Förvaltningsrätten i Linköping. Lokalerna är ändamålsenliga och ligger på Garnisonsområdet i Linköping.

Linköping är en av landets större städer med universitet, statliga verk,  universitetssjukhus, industri och handel. Regionen är inne i en expansiv fas. Det är nära till naturen och det finns mycket goda möjligheter till friluftsliv. Kommunikationerna är goda. Med tåg till Stockholm tar det ungefär 1 timma och 40 minuter.Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Läs mer
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-18
Arbetsgivarens referensnummer: 101-2018
Ansök här

Kontakt

Anita Wickström, lagman
013-25 10 20

Christer Grönevall, hyresråd, Saco-S Domstol
013-25 10 90


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.