JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kristianstads tingsrätt söker en rådman

Arbetsuppgifter

Som rådman i Kristianstads tingsrätt får du arbeta med många olika typer av mål och ärenden. Arbetet är stimulerande, utvecklande och ställer krav på självständighet och personlig integritet. Tingsrätten är en mindre domstol med ca 30 medarbetare. Alla tar ett gemensamt ansvar för att arbetet utförs på ett effektivt och rättssäkert sätt. Brottmålen handläggs på en storrotel, medan tvistemål och ärenden handläggs på rotel som respektive domare ansvarar för. Domarna och notarierna är indelade i två team. Viss speciallottning förekommer. Tingsrätten har ett beredningskansli och ett service- och målkansli. Beredningen av dispositiva tvistemål sköts i huvudsak av notarier under ledning av domarna. Beredningen av brottmål och familjemål utförs i huvudsak av domstolshandläggare Domarna kan därför i huvudsak ägna sig åt dömande uppgifter samt den beredning som sker vid sammanträden för muntlig förberedelse.


Kvalifikationer

Vi söker Dig som trivs i en händelserik och dynamisk miljö som ställer höga krav på juridiskt kunnande både på bredden och på djupet. Vidare ser vi det som viktigt med en väl utvecklad samarbetsförmåga och en helhetssyn på tingsrättens uppdrag. Vi ser gärna att du är intresserad av att delta i domstolens arbete med att ständigt förbättra verksamheten.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-02
Arbetsgivarens referensnummer: 18-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Lennart Johansson
Lagman
044-18 36 15
lennart.johansson@dom.se

Ulf Ahlström (Saco-S)
Rådman
044-18 36 35
ulf.ahlstrom@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Kristianstads tingsrätt

Vid Kristianstads tingsrätt arbetar ca 30 personer, varav sex ordinarie domare och en tingsfiskal. Verksamheten bedrivs i trevliga och moderna lokaler centralt belägna i Kristianstad med goda kommunikationsmöjligheter.

Tingsrätten uppfyller samtliga verksamhetsmål. Arbetsklimatet är öppet och välkomnande. Vid tingsrätten pågår ett kontinuerligt utvecklings- och kvalitetsarbete.