JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kravanalytiker med inriktning UX

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill arbeta som kravanalytiker. Ditt arbete kommer att ha en tyngdpunkt i rollen som kravanalytiker där du att tillsammans med andra hjälper verksamheten med att ta fram krav på UX, systemlösningar, säkerställer att de är realiserbara och sedan vara med i testningen av funktionaliteten. Utöver detta kommer du även ha möjlighet att arbeta med behovsanalys samt leda workshops. Du kommer att ingår i ett tvärdisciplinärt team som arbetar enligt DAX (Domstolsverkets anpassning av Scrum). Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande med goda möjligheter till kompetensutveckling.


Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning inom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande kunskaper. Du är van att skriva och läsa kravdokumentation samt läsa testfall. Du har erfarenhet inom UX, dvs design av utseende, förmåga att beskriva krav på beteende samt kunskaper om standarder och praxis inom området gränssnittsdesign. Du har goda kunskaper och erfarenhet av metoder och verktyg inom dessa områden. Vidare har du erfarenhet av agila metoder. Det är värdefullt om du har erfarenhet som teamledare eller liknande ledande arbetsuppgifter. Det är en fördel om du är van att arbeta i modelleringsverktyg, som exempelvis Enterprise Architect. Om du utöver detta har erfarenhet av att leda modelleringar ser vi det som värdefullt.

Som person är du kreativ och självgående. Du är analytisk, kvalitetsinriktad och har förmågan att arbeta strukturerat. Du är strukturerad, analytisk, initiativtagande och har god samarbetsförmåga. Du har god kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt. Självklart står du bakom vår värdegrund – lyhördhet, återkoppling, arbetsglädje och helhetssyn.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-02
Arbetsgivarens referensnummer: 634-2018
Ansök här


Kontakt

Anna Widing-Torstensson
Enhetschef för Systemdesign och test
0734-60 61 71

Anna Kronander (SACO-S)
073-140 38 44

Magnus Danielsson (ST)
036-15 53 63


Övrigt

Urval sker löpande så skicka in din ansökan så snart du har möjlighet.

Placeringsort; Jönköping

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Domstolsverket

Vi behöver fler som vill göra samhällsnytta! Vill du jobba med själva hörnpelarna i vårt demokratiska samhälle? Då skall du komma och arbeta med oss.

Domstolsverket arbetar med administration och utveckling för Sveriges Domstolar. I Domstolsverket arbetar cirka 390 personer och myndigheten är placerad i Jönköping där vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam och utvecklande miljö. Vi eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

På Domstolsverkets IT-avdelning jobbar vi med moderna tekniker och arbetssätt för att lösa Sveriges Domstolars behov av IT. Just nu står vi inför många spännande utmaningar för att digitalisera verksamheten.

Totalt är vi 100 kollegor på avdelningen, som arbetar brett inom många olika områden. Vi bidrar med helhetssyn, innovation och kundfokus. I vårt engagemang ligger snabbrörlighet, tillgänglighet och samverkan för att nå resultat. Tillsammans med dina kollegor kommer du att realisera Sveriges Domstolars befintliga och kommande behov av IT.

Hos oss jobbar alla med ständiga förbättringar och bidrar till arbetsglädje!