JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker ett eller flera kammarrättsråd

Arbetsuppgifter

Som kammarrättsråd har du en central roll i kammarrättens dömande verksamhet och ansvarar även för beredningen av vissa måltyper. I arbetsuppgifterna för ett kammarrättsråd ingår även att delta i domstolens remissarbete, att handleda fiskaler och föredragande, att delta i domstolens utbildnings- och utvecklingsarbete samt att representera kammarrätten externt.


Kvalifikationer

Kammarrätten söker jurister med mycket goda kunskaper i det rättsliga regelsystemet. Du ska ha en mycket god analysförmåga och förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det läggs stor vikt vid att du tar eget ansvar och har ett mycket gott omdöme. Du förväntas ha en bra samarbetsförmåga samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du bör vara uthållig, stresstålig och mycket noggrann utan att förlora i effektivitet.

Fördjupade kunskaper i migrations-, skatte- eller socialförsäkringsrätt kan vara meriterande.

Eftersom en majoritet av kammarrättsråden är kvinnor, ser vi gärna manliga sökanden.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-25
Arbetsgivarens referensnummer: 11-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Thomas Rolén
Kammarrättspresident
08-561 690 01
thomas.rolen@dom.se

Tomas Keisu
Kanslichef
08-561 690 05
tomas.keisu@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.


Läs mer »

Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 230 medarbetare, varav ungefär 180 är jurister och därav cirka 60 ordinarie domare. Organisationen består av sex dömande avdelningar, där varje avdelning leds av en lagman, samt en administrativ avdelning. Kammarrätten handlägger cirka 600 olika måltyper där de vanligast förekommande målen är migrationsmål, skattemål och socialförsäkringsmål.

Kammarrätten i Stockholm är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättsäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat, där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts. Våra lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm.