JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Kammarrätten i Stockholm söker domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare arbetar du administrativt med alla typer av mål som förekommer på domstolen. Du deltar i handläggningen av mål, från det att målet kommer in till kammarrätten till det att målet avgörs. Det innebär bland annat att du registrerar uppgifter i målen, sköter skriftväxling mellan parterna, kallar parter till förhandling och bevakar frister. Du expedierar också domar och beslut.

Arbetet är omväxlande och innebär omfattande kontakter med parter, advokater, tolkar med flera, såväl skriftligen som per telefon och vid besök.

Som domstolshandläggare erbjuds du utbildning och får kontinuerlig kompetensutveckling genom att hantera och diskutera de olika frågor som uppkommer i kammarrättens skiftande måltyper. Du arbetar nära och tillsammans med föredragande jurister och erfarna domare.


Kvalifikationer

Du ska ha genomgått lämplig gymnasieutbildning samt ha erfarenhet av administrativt arbete till exempel från domstol, myndighet eller en större organisation. Har du dessutom en eftergymnasial utbildning med juridisk inriktning, t.ex. paralegal, är detta en merit. Du ska ha goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift, kunna engelska och vara en van datoranvändare.

En förutsättning för att kunna göra ett bra arbete är att du:

• är noggrann och ansvarstagande

• tar initiativ och har en utpräglad känsla för service och kvalitet

• har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat

• är effektiv och kan organisera och prioritera i stressiga situationer

Kammarrätten håller på med ett utvecklingsarbete för kanslierna där vi bl.a. ser över rutiner och arbetsformer. Vi förväntar oss att du kan och är intresserad av att bidra till detta arbete.

Tester kommer att genomföras i samband med rekryteringen.

Glöm inte att märka de bifogade ansökningarna med KST 2018/164. Kallelse till intervju och beslut om anställning kommer att ske löpande.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsten inleds med sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: 2
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-04
Arbetsgivarens referensnummer: KST2018/164
Ansök här


Kontakt

Erika Odung
Kansliavdelningschef
erika.odung@dom.se

Hagar Akrari
Handläggarchef
hagar.akrari@dom.se

Jenny Andersson
Handläggarchef
jenny.andersson@dom.se

Lars Thun
IT-administratör, ST-domstol
08-561 694 02
lars.thun@dom.se


Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Kammarrätten i Stockholm samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.


Om Kammarrätten i Stockholm

Kammarrätten i Stockholm är den största av Sveriges fyra kammarrätter och är också landets Migrationsöverdomstol. Domstolen har cirka 240 medarbetare, varav ungefär 180 jurister. Organisationen består av sex dömande avdelningar, en kansliavdelning och en administrativ enhet. På varje dömande avdelning finns ett kansli som består av cirka 5 domstolshandläggare. Kanslierna samarbetar och hjälper varandra vid behov. Arbetet på kanslierna leds och samordnas av tre handläggarchefer, som också har personalansvaret för domstolshandläggarna.

Kammarrätten handlägger ca 25 000 mål om året och har ca 600 olika måltyper. De största måltyperna är migrations-, skatte- och socialförsäkringsmål. Som domstols-handläggare har du ett samhällsintressant, varierande och spännande arbete. Kam-marrätten utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet.

Våra kulturhistoriska lokaler är vackert och centralt belägna på Riddarholmen i Stockholm. Kammarrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön, etnisk och kulturell bakgrund.