JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Jönköpings tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med framför allt domare, notarier och andra domstolshandläggare handlägger du mål och ärenden. Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att ta emot och registrera handlingar, sköta skriftväxling, planera rättegångar, kalla till förhandlingar, föra anteckningar och protokoll vid rättegångar samt expediera domar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. att förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning. Är du också intresserad av att arbeta som ordningsvakt finns möjligheter att kombinera ett sådant uppdrag med rollen som domstolshandläggare. 

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har en utpräglad känsla för service och kvalitet. Du skapar goda relationer till kollegor och bidrar med din kompetens till gruppens gemensamma arbete. För att trivas hos oss behöver du kunna hantera olika uppgifter, människor och situationer och ha förmåga att analysera och lösa problem. Under perioder med hög arbetsbelastning är din förmåga att prioritera och planera ditt arbete extra viktig.

Du har lägst treårig gymnasieutbildning gärna kompletterad med högre utbildning. Du har också minst tre års yrkeserfarenhet från administrativt arbete. Har du erfarenhet av administrativt arbete från annan domstol eller annan offentlig verksamhet kan det vara meriterande. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper som att du har ett gott omdöme, är ansvarstagande, noggrann och utvecklingsinriktad. Du ska ha god samarbetsförmåga och kunna arbeta enskilt och i grupp. Att du har god datorvana är en självklarhet samt att du har förmåga att fatta egna beslut, organisera och prioritera ditt arbete.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen både när det gäller kön och kulturell bakgrund. 

Vilka är vi

Jönköpings tingsrätt har idag ca 50 anställda på två dömande avdelningar och en administrativ avdelning. Verksamheten bedrivs i moderna lokaler intill Munksjön i centrala Jönköping och ligger i närheten av resecentrum.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning med inledande provanställning på 6 månader.

Antal platser: En eller flera

Övrigt


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-01-31
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/13
Ansök här

Kontakt

Anette Nilsson
036-156702

Ola Depui, ST
036-156765


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Jönköpings tingsrätt