JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Hudiksvalls tingsrätt söker rådman i eventuell succession

Arbetsuppgifter

Vid Hudiksvalls tingsrätt får du arbeta med alla vid tingsrätten förekommande mål och ärenden. Du har egen rotel. Brottmålen bereds dock i stor utsträckning självständigt av en beredningsorganisation.

Som rotelinnehavare är du arbetsledare för notarien på din rotel. Du är även delaktig i arbetet med att fortlöpande utveckla verksamheten och har ett särskilt handledaransvar för yngre jurister under utbildning.


Kvalifikationer

Du som söker ska vara en skicklig jurist med god analytisk förmåga och hög arbetskapacitet. Du är öppen, drivande och har ett intresse för att utveckla och förbättra verksamheten.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt.
Omfattning: Heltid

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: 10-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Christian von Szalay
Lagman
0650-37465
christian.vonszalay@dom.se

Bengt-Olov Horn
Rådman
0650-374 70
bengt-olov.horn@dom.se

Christina Brohlin (Saco-S)
Rådman
0650-374 69
christina.brohlin@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

OBS! Ansökningstiden har förlängts.


Läs mer »

Om Hudiksvalls tingsrätt

Hudiksvalls tingsrätt avgör mål och ärenden från kommunerna i Hälsingland. Tingsrätten leds av en lagman och har 27 medarbetare, varav fem rådmän och en fiskal. Den 1 januari 2019 utökas domarpersonalen med ytterligare en fiskalsutbildningsplats. Den dömande verksamheten är uppdelad på ett flertal domarrotlar och två notarierotlar. En beredningsorganisation bestående av ett målkansli och en beredningsjurist stödjer den dömande verksamheten. Därutöver finns en administrativ enhet.

Hudiksvall är en mindre tingsrätt med säte i Hudiksvall och extra tingsställe i Söderhamn. Arbetet bedrivs i det pietetsfullt renoverade tingshuset från år 1909, utrustad med rymliga och moderna arbetsplatser.