JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Högsta förvaltningsdomstolen söker justitiesekreterare

Arbetsuppgifter

Som justitiesekreterare ansvarar du för beredning och föredragning av mål. Du gör juridiska bedömningar av överklaganden och ansökningar, presenterar rättsutredningar samt lämnar motiverade förslag till avgöranden. Arbetet ger spetskompetens dels i de rättsområden inom vilka domstolen verkar, dels i kvalificerad juridisk analys och problemlösningsteknik.

Arbetet som justitiesekreterare är självständigt och vi erbjuder dig stimulerande, utvecklande och meriterande arbetsuppgifter i en trevlig arbetsmiljö. De flesta justitiesekreterare arbetar i Stockholm, men det finns även viss möjlighet att arbeta på distans från ett antal orter i landet.


Kvalifikationer

Högsta förvaltningsdomstolen söker i första hand dig som har kvalificerad och väl vitsordad domstolserfarenhet som assessor eller som jurist med längre tjänstgöring vid domstol. Även du som utöver viss domstolserfarenhet har förvärvat särskilt goda specialistkunskaper inom t.ex. mervärdesskatt, offentlig upphandling eller offentlighet och sekretess är välkommen att söka. Det är meriterande med erfarenhet från kvalificerat utredningsarbete, från arbete på myndighet eller inom Regeringskansliet.

För att prestera bra och trivas i rollen som justitiesekreterare krävs att du är en mycket skicklig och effektiv jurist. Det är viktigt att du är strukturerad och har en förmåga till helhetssyn. Du ska också vara självgående och ha en mycket god förmåga och vilja att ta ansvar. Därutöver vill vi att du har personlig mognad och ett gott omdöme.

Vi ser helst att du som söker vid detta rekryteringstillfälle arbetar i Stockholm.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde efter överenskommelse, dock tidigast den 20 augusti 2018.
För anställning som justitiesekreterare gäller bestämmelserna i 25 och 26 §§ förordningen (1996:378) med instruktion för Högsta förvaltningsdomstolen.

Antal platser: En eller flera
Lön: Individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-19
Arbetsgivarens referensnummer: HFD 2018-106
Ansök här


Kontakt

Maria Ek Oldsjö
Beredningschef
08-561 676 00

Mårten Garnau
Administrativ jurist
08-561 676 82

Ann Linders
Justitiesekreterare (Saco-S)
08-561 676 00


Övrigt

Ange referensnummer HFD 2018-106.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Högsta förvaltningsdomstolen

Högsta förvaltningsdomstolen är den högsta instansen för de allmänna förvaltningsdomstolarna. Vid Högsta förvaltningsdomstolen arbetar ca 80 personer. Utöver justitieråden finns en kanslichef, beredningschefer, justitiesekreterare samt administrativ personal. Högsta förvaltningsdomstolens lokaler är vackert och centralt belägna i historiska byggnader på Riddarholmen i Stockholm.

Domstolens beredande organisation består av tre specialiserade beredningsenheter. Stora målgrupper är skatt, socialförsäkring och andra sociala mål. Domstolen hanterar även mål om offentlig upphandling samt offentlighet och sekretess. Det EU-rättsliga perspektivet med därtill hörande frågeställningar är vanligt förekommande i domstolens mål.