JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Halmstads tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsplatsbeskrivning

Är du intresserad av rättsväsendet? Lockas du av att ha en central roll i en viktig samhällsfunktion? Är du en person som bidrar till en bra och positiv arbetsmiljö och vill arbeta i en spännande och händelserikverksamhet? Då är det här tjänsten för dig!

Halmstads tingsrätt är en mindre domstol med en dömande enhet och en mål- och serviceenhet. Vi är en öppen och modern domstol och vår verksamhet kännetecknas av kvalitet, enhetlighet och snabb handläggning.

Vi söker nu en vikarie för en av våra domstolshandläggare, som prövar annan statlig anställning.

Arbetsuppgifter 

Som domstolshandläggare får du arbeta med människors rättstrygghet och rättssäkerhet. Du ser till att domstolens för- och efterarbete i olika mål och ärenden genomförs på ett opartiskt och effektivt sätt. Arbetsuppgifterna är många och skiftande. Du arbetar i grupp tillsammans med dina kollegor, men arbetsuppgifterna utförs självständigt och med eget ansvar. Utöver dina handläggarkollegor arbetar du tillsammans med notarier och domare.

Som domstolshandläggare förbereder du inkommande mål tills de är klara för avgörande. Ibland hanterar du flera olika mål och ärenden parallellt och vissa mål innebär självständig beredning fram till förhandling. Du expedierar domar, bevakar frister och planerar rättegångsdagar. Du protokollför vid rättegångar.

En dag i domstolen är varierande och innehållsrik och du har mycket kontakt med kollegor, med allmänheten och med parter, advokater, tolkar och vittnen.

Kvalifikationer

Du har avslutad gymnasieutbildning med examen eller annan avslutad utbildning på motsvarande nivå som bedöms likvärdig. Det är starkt meriterande om du har minst ett års erfarenhet av arbete som domstolshandläggare eller annan statlig tjänst som bedöms som likvärdig.

Du är en van datoranvändare och ser dator och e-post som naturliga arbetsverktyg. Vidare uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska. Övriga språkkunskaper kan vara meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Viktigt när du registrerar din ansökan:

1. Motivera varför du har sökt anställning som domstolshandläggare och beskriv på vilket sätt du kan bidra till domstolens verksamhet. Detta skriver du i ditt personliga brev.

2. Bifoga examensbevis eller annan dokumentation som styrker examen eller avslutad utbildning i din ansökan

3. Ange löneanspråk

 

Anställningsvillkor

Anställningsform: Vikariat under tiden 1 september 2019 tom den 31 augusti 2020, som kan övergå till en tillsvidare anställning.

Omfattning: Heltid

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 1 september 2019 eller enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-07-25
Arbetsgivarens referensnummer: 2019-171
Ansök här

Kontakt

Ancie Lago
035-152567

Pia Johansson
0708-57 75 69

Catrine Rask, ST inom Sveriges Domstolar
035-15 25 68


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Halmstads tingsrätt
Halmstads tingsrätt är en allmän domstol som handlägger brottmål, tvistemål, ärenden och konkurser. Här arbetar lagman, domare, beredningsjurist, notarier, domstolshandläggare, ordningsvakter och administrativ personal, tillsammans är vi ca 35 personer. Vi finns i trevliga och modernt utrustade lokaler i centrala Halmstad med utsikt över Nissan.