JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göteborgs tingsrätt söker en eller flera tf rådmän

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill ha ett omväxlande arbete i en professionell och stimulerande verksamhet. Tingsrätten är en av landets största domstolar och handlägger många stora och spännande mål. Vi tycker också att det är viktigt att vi ligger i framkant och tar ansvar för utvecklingsfrågor av betydelse för Sveriges domstolar. Tingsrätten har länge arbetat med att renodla domarrollen och beredning av mål sker huvudsakligen i en beredningsorganisation. Som tf rådman på tingsrätten avgör du mål efter huvudförhandling, har ansvar för mål och ärenden enligt 15 § tingsrättsinstruktionen enligt en viss indelning och arbetar som jourhavande domare enligt ett rullande schema. Arbetet som domare kräver en hög grad av självständighet och intresse för att dela med sig av sina kunskaper. Som person är du trygg och stabil och har god självinsikt.


Kvalifikationer

Förutom att du ska vara en skicklig och analytisk jurist krävs att du är flexibel och har en hög arbetskapacitet. Du ska omgående kunna delta i den dömande verksamheten. Det krävs att du är drivande i såväl målarbetet som i det generella utvecklingsarbetet som ständigt pågår vid tingsrätten. Du ska också ha en väl utvecklad samarbetsförmåga och medverka till god stämning på arbetsplatsen.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

http://www.domstol.se/Om-Sveriges-Domstolar/Domarnamnden/Ansokan-om-domaranstallning/Behorighetskrav-och-ovriga-forutsattningar/


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-08-15
Tidsbegränsad till: 2019-08-14

Antal platser: En eller flera
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-29
Arbetsgivarens referensnummer: 0078/2018
Ansök här


Kontakt

Johan Kvart
Lagman
031-701 13 50
johan.kvart@dom.se

Christina Brockmeyer (Saco-S)
Rådman
031-701 11 38


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Göteborgs tingsrätt

Göteborgs tingsrätt, som är en av Sveriges största tingsrätter, finns i moderna lokaler vid Ullevi i centrala Göteborg och har ca 230 anställda. Tingsrättens domkrets omfattar Göteborg, Härryda, Kungälv, Mölndal, Partille och Öckerö kommuner. Domstolen strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. På domstolen pågår ständigt ett arbete med att utveckla verksamheten.

Domstolen är indelad i fyra dömande avdelningar och en administrativ avdelning. På varje dömande avdelning arbetar ca 40 medarbetare. En dömande avdelning leds av en chefsrådman och på avdelningen tjänstgör 7-8 rådmän samt fiskaler. I beredningsorganisationen arbetar domstolshandläggare, beredningsjurister och notarier. På tingsrättens finns också en serviceenhet som sköter en del av målhanteringen.