JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göta hovrätt söker sommarnotarier

Inledning

Göta hovrätt söker juris studerande som vill arbeta som sommarnotarie sommaren 2019. Anställningen är tidsbegränsad och omfattar sju veckor under perioden den 24 juni – 9 augusti 2019.

 

Arbetsuppgifter

I arbetet som sommarnotarie ingår bland annat att delta i beredningen av mål och ärenden, delta i förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt göra rättsutredningar.

Vi söker dig som

  • är juris studerande med minst någon termin kvar av juristutbildningen,
  • har genomfört processrätten i juristutbildningen, och
  • inte har tidigare erfarenhet av arbete i samma domstolsslag eller instans.

 

Vilka är vi

Göta hovrätt är en av landets sex hovrätter. Domkretsen omfattar Östergötlands, Jönköpings, Kronobergs, Kalmar och Örebro län samt delar av Västra Götalands län (tidigare Skaraborgs län). Hovrätten har tre dömande avdelningar. På varje avdelning finns en hovrättslagman, två viceordförande, sex hovrättsråd samt ett antal tf. hovrättsassessorer, hovrättsfiskaler och domstolshandläggare.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-24
Tidsbegränsad till: 2019-08-09
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 3

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Arbetsgivarens referensnummer: 2019/17
Ansök här

Kontakt

Dan Arvidsson Boij, administrativ fiskal
036-156539


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Göta hovrätt
Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen. Göta hovrätt ligger i Jönköping, som är en av Sveriges tio största kommuner med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen finns i en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.