JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Göta hovrätt söker domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Verksamheten i Göta hovrätt är uppdelad på tre dömande och en administrativ avdelning. Inom varje dömande avdelning finns ett kansli där ca 4-7 domstolshandläggare arbetar. Samtliga tre kanslier har en gemensam handläggarchef.

I handläggaruppgifterna ingår omväxlande och självständiga uppgifter som sker i samarbete med domare och övrig personal på en dömande avdelning där man handlägger brottmål, tvistemål och domstolsärenden. Då registratorsfunktionen är en del av kansliarbetet kan domstolshandläggaren även komma att registrera mål samt sköta skriftväxling, planera förhandlingar och expediera domar och beslut. Det innebär vidare omfattande kontakter med parter, ombud, myndigheter och ombud. Arbetet styrs i hög grad av rutiner och kräver att du snabbt kan växla mellan olika uppgifter.

Vi ser gärna att du också är delaktig i arbetet med att förbättra/ utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Det är önskvärt att du som söker har en akademisk examen med en hög ambitionsnivå att lära nytt och bidra till utvecklingen av verksamheten. Det är meriterande om du har tidigare arbetslivserfarenhet från offentlig sektor. Rollen som domstolshandläggare kräver att du är noggrann, strukturerad och har ett gott omdöme. Det är viktigt att du har en hög arbetskapacitet då arbetet tidvis kräver högt tempo. Eftersom domstolshandläggarna har ett nära samarbete med olika yrkeskategorier är det viktigt att du är flexibel och har en mycket god samarbetsförmåga. Du ska också ha en social och kommunikativ förmåga samt utvecklad känsla för service och ett gott bemötande.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön, individuell lönesättning tillämpas, ange löneanspråk


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: 2019-65
Ansök här

Kontakt

Anna Leijon, handläggarchef
036-15 65 21

Anna Kronander, SACO-S
0730-1403844

Martina Roos-Söderstrand, ST
036-15 69 96


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Göta hovrätt
Göta hovrätt är en trevlig arbetsplats, med lokaler i centrala Jönköping. Hovrätten har ca 85 anställda, varav 28 är ordinarie domare och ca 25 domare under utbildning. Vi satsar på hög kvalitet i dömandet och den övriga verksamheten. Allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts och tas till vara, och vi värnar om ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår verksamhet och att renodla domarrollen. Göta hovrätt ligger i Jönköping, som är en av Sveriges tio största kommuner med över 130 000 invånare. Jönköping är en av landets ekonomiskt starkaste regioner och växer med ca 1 500 personer per år. Kommunen finns i en attraktiv tillväxtregion. I Jönköping finns bra kommunikationer samt ett rikt kulturutbud.