JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Luleå söker föredragande (en eller flera), tidsbegränsade anställningar

Arbetsuppgifter

Under 2018-2019 förväntas antalet migrationsmål fortsatt vara högt vid domstolen. Domstolen behöver därför tillfälligt öka antalet föredragande som är specialiserade inom migrationsrättens område.

Arbetet som föredragande på domstol är ett renodlat och kvalificerat juristarbete som kräver mycket goda juridiska kunskaper och mycket god analytisk förmåga. Arbetet innebär att du gör rättsutredningar, skriver domsförslag, för protokoll vid muntliga förhandlingar och föredrar mål inför domare och nämndemän.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har juristexamen eller annan relevant universitets- eller högskoleutbildning, exempelvis inom rättsvetenskap eller statsvetenskap.

Du bör också ha flerårig relevant och väl dokumenterad arbetslivserfarenhet från juridiskt kvalificerat arbete, helst från arbete med migrationsmål eller från arbete i domstol, där du har uppnått mycket goda arbetsresultat.

Det är viktigt att du präglas av ansvarskänsla och hög grad av noggrannhet samt har mycket gott omdöme. Du måste också vara stresstålig och kunna arbeta snabbt och effektivt utan att noggrannheten eftersätts. Du måste även ha mycket god samarbetsförmåga och kunna uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska. Har du ytterligare språkkunskaper är det positivt.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-04-22
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 2018-155
Ansök här


Kontakt

Victoria Bäckström
Lagman
0920-29 54 70
victoria.backstrom@dom.se

Emil Lundqvist
Föredraganden, Saco-S
0920-27 76 58
emil.lundqvist@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Luleå

Förvaltningsrätten i Luleå är en av Sveriges tolv förvaltningsrätter. Domstolen är sedan oktober 2013 även landets fjärde migrationsdomstol. Domstolen har drygt 90 anställda och är Norrlands största domstol.

Förvaltningsrätten har under de senaste åren utvidgat sin verksamhet och har mer än fördubblat sin storlek. Domstolen är indelad i två dömande avdelningar, en med i huvudsak allmänna mål och en med i huvudsak migrationsmål. Vidare har domstolen en berednings- och snabbspårsenhet, där de flesta av domstolens mål bereds. Därutöver finns en särskild kanslienhet och en administrativ enhet, som arbetar delvis gemensamt med Luleå tingsrätt. Även om domstolen är indelad i avdelningar, så strävar domstolen efter att arbeta som en domstol med gemensamma mål och rutiner.

Domstolen präglas av rättssäkerhet, tillgänglighet och en för parterna effektiv målhantering. Vi strävar efter att ha ett öppet arbetsklimat och arbetar kontinuerligt med att förbättra verksamheten. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom domstolen och vi vill självfallet tillvarata de kvaliteter som mångfald i alla olika avseenden tillför verksamheten.

För anställningarna gäller att domstolen fäster mycket stort avseende vid dina personliga egenskaper. Vi sätter särskilt stor vikt vid att du är ambitiös och har ett stort engagemang för ditt arbete. Vi tror också att du sätter värde på att ha ett omväxlande arbete där du själv aktivt kan bidra till att utveckla verksamheten.