JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Luleå söker en chefsrådman

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten är indelad i två dömande avdelningar, en berednings- och snabbspårsenhet, en kanslienhet och en administrativ enhet. Båda de dömande avdelningarna hanterar såväl allmänna mål som migrationsmål i varierande omfattning. På varje avdelning finns mellan 20-30 medarbetare i form av domare, föredragande och notarier.

Eftersom en av våra två chefsrådmän sökt annan anställning, söker vi en ny chefsrådman. Som chefsrådman har du det övergripande ansvaret för arbetet på din avdelning och har även fullt personal- och arbetsmiljöansvar för alla medarbetare som tillhör din avdelning. Du leder, fördelar och följer upp arbetet på avdelningen i samråd med lagmannen och chefsrådmannen för den andra avdelningen. Du ingår också, tillsammans med lagmannen, den andra chefsrådmannen, chefsadministratören, beredningschefen och kanslienhetschefen i domstolens ledningsgrupp. Omkring hälften av din arbetstid kommer därutöver att bestå av sedvanliga domaruppgifter.     

Kvalifikationer m.m.

Du som söker ska motsvara de krav som ställs i domarnämndens kravprofil för ordinarie domare och även den särskilda kravprofilen för chefer. Kravprofilerna hittar du på länken nedan.

Du är en drivande och engagerande person och det kan vara meriterande om du har erfarenhet av domstolens måltyper samt av arbete i ledande befattning, som innefattar fullt personalansvar.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.

Ordinarie domare anställs med fullmakt.

 

Om Förvaltningsrätten i Luleå

Förvaltningsrätten i Luleå är en av Sveriges tolv förvaltningsrätter. Domstolen är sedan oktober 2013 även landets fjärde migrationsdomstol. Domstolen har cirka 90 anställda och är Norrlands största domstol.

Domstolen handlägger omkring 450 olika måltyper. Mer än hälften av domstolens mål är migrationsmål. Andra vanliga måltyper är socialförsäkringsmål, skattemål, tvångsmål, körkortsmål och mål enligt lagen om offentlig upphandling. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning.

Domstolen är organiserad i två avdelningar som båda handlägger såväl migrationsmål som övriga måltyper. Därutöver finns en berednings- och snabbspårsenhet, en särskild kanslienhet och en administrativ enhet, som arbetar delvis gemensamt med Luleå tingsrätt. Även om domstolen är indelad i två avdelningar så strävar domstolen efter att arbeta som en domstol med gemensamma mål och rutiner.

Domstolen har ett gott balansläge och präglas av att förena rättssäkerhet med rationell handläggning. Vi strävar efter att ha ett öppet arbetsklimat och arbetar kontinuerligt med att förbättra verksamheten. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling inom domstolen och vi vill självfallet tillvarata de kvaliteter som mångfald i alla olika avseenden tillför verksamheten.


Övriga upplysningar

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Ansök via epost till:

domarnamnden@dom.se

Läs mer

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-25
Arbetsgivarens referensnummer: 111-2018
Ansök här

Kontakt

Victoria Bäckström, Lagman,
0920-29 54 70

Kristin Johansson, Föredragande (Saco-S),
0920-27 76 74


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Domarnämnden
Domarnämnden är en statlig myndighet som har till främsta uppgift att lämna förslag till regeringen i ärenden om utnämning av ordinarie domare och hyresråd.