JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Härnösand söker en rådman

Arbetsuppgifter

Förvaltningsrätten handlägger tvister mellan enskilda personer och myndigheter. I domstolen handläggs flera måltyper, däribland skattemål, upphandlingsmål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om laglighetsprövning samt psykiatrimål, LVU-mål och LVM-mål. Förfarandet är skriftligt men muntliga förhandlingar förekommer som komplement.

Förvaltningsrätten är i den dömande verksamheten indelad i avgörandeenheter, en beredningsenhet samt ett allkansli. Som rådman kan du komma att döma i alla måltyper. I arbetet leder du och följer upp arbetet på en avgörandeenhet samt strävar efter att målen handläggs på effektivt och rättssäkert sätt. Även om förslag till avgöranden i stor omfattning lämnas och föredras av föredragande jurister eller notarier, kan du som rådman komma att på egen hand handlägga mål. I arbetet ingår även tjänsteresor till Sundsvall och Östersund i samband med handläggning av bland annat psykiatrimål.

Utöver arbetsuppgifterna inom den dömande verksamheten kommer du att vara delaktig i arbetet i någon av domstolens kvalitetsgrupper. Grupperna arbetar med att utveckla och förbättra kvaliteten i verksamheten. Du har även ansvar för att delta i remissarbete. Att handleda andra jurister kan också komma att ingå i dina arbetsuppgifter.


Kvalifikationer

Förvaltningsrätten söker en jurist med mycket god juridisk skicklighet. Arbetet som rådman ställer dessutom höga krav på omdöme, samarbetsförmåga, arbetskapacitet och självständighet. Goda kunskaper inom de rättsområden som ingår i förvaltningsrättens verksamhet kan vara särskilt meriterande. Du förväntas ta ett stort ansvar för att arbetet i förvaltningsrätten kan utföras på ett rättssäkert och effektivt sätt.

Du som söker ska vidare motsvara de krav som ställs i Domarnämndens kravprofil för ordinarie domare. Kravprofilen hittar du på länken nedan.

Det finns goda möjligheter till individuellt anpassad fort- och vidareutbildning bl.a. inom ramen för Domstolsakademin.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Ordinarie domare anställs med fullmakt
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 1
Lön: Sveriges Domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-02-25
Arbetsgivarens referensnummer: 9-2018

Ansök via epost till:
domarnamnden@dom.se

Kontakt

Thomas Hägglöf
lagman
0611-46 06 17
thomas.hagglof@dom.se

Kerstin Widmark (Saco-S)
Rådman
0611-46 06 20
kerstin.widmark@dom.se


Övrigt

Skriftlig ansökan med meritförteckning och övriga handlingar som den sökande önskar åberopa ska ges in till Domarnämnden. Ansökan bör ske på den blankett som tagits fram för ändamålet. Blanketten finns tillgänglig på länken nedan.

Domarnämnden kommer att hämta in skriftliga yttranden från de referenser som anges. Det är därför viktigt att deras adresser (gärna e-post) anges.

Till bemannings- rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Läs mer »

Om Förvaltningsrätten i Härnösand

Förvaltningsrätten i Härnösand är en av tolv förvaltningsrätter i landet. Domstolen har ca 35 anställda och är samlokaliserade med Ångermanlands tingsrätt. Domstolens verksamhetsområde omfattar Västernorrlands och Jämtlands län. Förvaltningsrätten är en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi utvecklar ständigt arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har dessutom ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

Härnösand ligger vid vackra Höga Kusten. I Härnösand har du korta avstånd till såväl arbete, skola och service som till kultur- och nöjesliv och fritidsaktiviteter. Det finns dessutom en väl utbyggd kollektivtrafik med goda flyg- och tågförbindelser. Härnösands kommun har ca 25 000 invånare, se mer på www.harnosand.se