JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Förvaltningsrätten i Göteborg söker sommarnotarier

Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar där varje avdelning har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migration, skatt eller socialförsäkring.

Hos oss får du möjlighet att arbeta i en av vårt samhälles viktigaste verksamheter. Du arbetar tillsammans med positiva, kunniga och drivna medarbetare. Miljön karaktäriseras av förtroende och engagemang. Förvaltningsrättens värdeord är rättssäkerhet, kompetens och hänsyn.

Som sommarnotarie får du övning i att tillämpa dina teoretiska kunskaper genom kvalificerat praktiskt juridiskt arbete. Du får möjlighet att utveckla din förmåga att identifiera och analysera juridiska problem och att uttrycka dig i tal och skrift. Du kommer att få göra rättsutredningar, medverka vid muntliga förhandlingar och skriva förslag till domar och beslut. Du kommer i första hand att arbeta med mål enligt socialtjänstlagen och viseringsmål enligt utlänningslagstiftningen. Du arbetar under handledning av en erfaren jurist.

Du har med gott resultat studerat minst sex terminer på juristprogrammet. Du ska inte ha avslutat din utbildning före augusti 2019.

Du har goda betyg från genomförda delar av utbildningen och är duktig på att uttrycka dig såväl skriftligen som muntligen. Vi söker dig som är ansvarsfull, engagerad och noggrann samt har en god analytisk förmåga och ett gott omdöme.

Eftersom vi vill ge så många som möjligt inblick i domstolens verksamhet kommer vi i första hand att välja sökande som inte har någon eller endast ringa erfarenhet av arbete på domstol.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning kortare än 3 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-06-10
Tidsbegränsad till: 2019-08-02
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 6
Lön: Månadslön - 21 200:-


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-17
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2019/0078
Ansök här

Kontakt

Cecilia Senderot/HR-spec./cecilia.senderot@dom.se
031 - 732 73 28

Ninni Bohman Olin/Adm. fiskal/ninni.bohmanolin@dom
031-732 71 54

Lena Schreiber/föredragande jurist/SACO-S
031-732 71 65

Jenny Reuterberg, domstolshandläggare, ST
031-732 72 83


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg
Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med drygt 360 medarbetare. Vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar som har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning.