JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurister

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna består i att bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar samt att utarbeta förslag till domar eller beslut. Arbetet som föredragande jurist är ett kvalificerat juristarbete.

Som föredragande jurist ska du hålla dig uppdaterad och informerad om frågor som rör aktuella rättsområden samt i övrigt bidra till domstolens verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Med anledning av ett ökat inflöde av främst migrationsmål rekryterar Förvaltningsrätten i Malmö ett flertal föredragande jurister. Det kan även blir aktuellt med rekrytering inom andra rättsområden. Förvaltningsrätten söker dig som har en svensk juristexamen. Vi ser helst att du är notariemeriterad och har erfarenhet från förvaltningsrättens målområden. Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av juridiskt arbete inom dessa.

Av lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i förvaltningsrätt ska vara svensk medborgare.

Du är en noggrann person som har förmåga att strukturera och planera ditt arbete. Du kan organisera och prioritera olika arbetsuppgifter. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift. Du kan arbeta självständigt men har också lätt för att samarbeta och arbeta i grupp.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper och därför kommer testning att vara en del av rekryteringsprocessen.

Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Lön

Förvaltningsrätten tillämpar individuell lönesättning. Ange därför ditt löneanspråk i ansökan.

Övrigt

För att vara aktuell i denna rekryteringsprocess kommer du, efter att ansökningstiden löpt ut, bjudas in till att genomföra våra rekryteringstest.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 5
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-03-25
Arbetsgivarens referensnummer: FMA 2019/172-1
Ansök här

Kontakt

Sam Foged Jensen, HR-administratör
040-35 36 22

Eszter Partin, Saco-S
040-35 38 81

Anna Håkansson, ST-domstol
040-35 39 65


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Malmö
Förvaltningsrätten i Malmö är en av Sveriges största domstolar och en av landets fyra migrationsdomstolar. Förvaltningsrätten är en allmän förvaltningsdomstol som i huvudsak avgör tvister mellan enskilda personer och statliga eller kommunala myndigheter. Förvaltningsrätten har ca 400 anställda som arbetar i trivsamma lokaler mitt i Malmö. Domstolen präglas av ett öppet och trivsamt arbetsklimat. Det finns goda möjligheter till kompetensutveckling. Förvaltningsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund. Förvaltningsrätten handlägger ca 450 olika måltyper. De vanligast förekommande måltyperna är skattemål, migrationsmål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen, mål om administrativa tvångsingripanden, körkortsmål och mål avseende laglighetsprövning enligt kommunallagen. Därutöver finns exempelvis mål om offentlig upphandling och olika tillståndsmål. Ett stort antal mål har EU-rättslig anknytning. Förvaltningsrätten i Malmö försöker ständigt utveckla våra yrkesroller och arbetsformerna för att ytterligare öka kvalitén i arbetet och för att uppfylla de krav medborgarna ställer.