JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande jurist till Kammarrätten i Sundsvall, en eller flera

Arbetsuppgifter

Kammarrätten i Sundsvall är indelad i två dömande avdelningar med specialisering mot skattemål och upphandlingsmål respektive socialförsäkringsmål. Kammarrätten behöver förstärkning och söker därför föredragande jurist till avdelningen mot skattemål och upphandlingsmål.

Vi söker dig som vill arbeta med kvalificerad juridik på överrättsnivå. Som föredragande jurist består dina arbetsuppgifter i att bereda mål, göra rättsutredningar, föredra mål för avgörande, vara protokollförare vid muntliga förhandlingar samt att utarbeta förslag till domar och beslut. Anställningen innebär renodlade och kvalificerade juridiska arbetsuppgifter där du arbetar i nära samarbete med domstolens domare. Vid domstolen arbetar jurister med stor kompetens vilket innebär att det är en mycket stimulerande miljö att arbeta och utvecklas i.

Som föredragande jurist ingår det att hålla sig uppdaterad och informerad om frågor som rör aktuella rättsområden. Du har möjlighet att specialisera dig inom ett eller flera områden och erbjuds goda möjligheter till individuell kompetensutveckling. Det finns också möjligheter till att medverka i domstolens verksamhetsutveckling genom deltagande i olika arbetsgrupper.


Kvalifikationer

Du har en juristexamen eller motsvarande examen och några års erfarenhet av juridiskt arbete. Det är särskilt meriterande om du arbetat på domstol som notarie eller föredragande. Du har goda juridiska kunskaper, god analytisk förmåga och kan uttrycka dig väl både skriftligt och muntligt. Du har lätt för att samarbeta, har ett gott omdöme, är noggrann, framåt och engagerad, ha stor arbetskapacitet samt har förmågan att arbeta både självständigt och i arbetslag.

Kammarrätten eftersträvar en mångfald av kompetenser utifrån exempelvis etnisk och kulturell bakgrund, kön och ålder.

Behörighetskrav

Av lagen (1971:289) om allmänna förvaltningsdomstolar följer att föredragande i kammarrätt ska vara svensk medborgare.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidareanställning med sex månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse

Antal platser: En eller flera
Lön: Sveriges domstolar tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-05-07
Arbetsgivarens referensnummer: A773852
Ansök här


Kontakt

Peter Lif
Kammarrättslagman
060-18 66 13
peter.lif@dom.se

Anna Strömblad (Saco-S)
Föredragande jurist
060-18 66 32
anna.stromblad@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Kammarrätten i Sundsvall

Kammarrätten i Sundsvall är en av landets fyra kammarrätter. Domstolens huvudsakliga uppgift är att pröva de mål som överklagas från förvaltningsrätterna i Falun, Härnösand, Umeå och Luleå. De vanligaste måltyperna är skattemål, socialförsäkringsmål, mål enligt socialtjänstlagen samt olika mål som avser tvång mot person. Förutom att handlägga mål har kammarrätten i uppdrag att utbilda fiskaler och assessorer i den 4-åriga domarutbildningen. Kammarrätten utför även administrativa uppgifter åt Överklagandenämnden för nämndemannauppdrag.

Kammarrätten har ungefär 55 medarbetare. Domstolen är uppdelad i två dömande avdelningar, ett målkansli och en administrativ enhet. Den administrativa enheten är gemensam med Hovrätten för Nedre Norrland.

Kammarrätten i Sundsvall är en domstol som ständigt utvecklar arbetsformerna för att uppfylla medborgarnas krav på rättssäkerhet, effektivitet, öppenhet och tillgänglighet. Vi har ett öppet och trivsamt arbetsklimat där allas delaktighet och ansvarstagande värdesätts.

I Sundsvall med närliggande tätorter bor cirka 110 000 personer. I Sundsvall finns förutom domstolen universitet och flera statliga verk som samverkar inom ramen för organisationen Myndighetsnätverket. Sundsvall har goda kommunikationer med Stockholm.