JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Föredragande Vikariat

Arbetsuppgifter

Arbetet som föredragande är ett självständigt, kvalificerat juridiskt arbete. Till största del innebär arbetet att handlägga mål, göra rättsutredningar, skriva förslag till domar/beslut samt föredra mål inför rätten. I dina arbetsuppgifter ingår även att föra protokoll vid muntliga förhandlingar. Du kommer att arbeta med måltyper inom flera förvaltningsrättsliga områden.


Kvalifikationer

Du har en examen från juristlinjen, fullgjord notarietjänstgöring kan vara meriterande.

Erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom offentlig eller privat sektor är meriterande.

Du har goda juridiska kunskaper, analytisk förmåga och gott omdöme. Vidare är du noggrann, ansvarstagande och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du arbetar effektivt och resultatinriktat, med förmågan och viljan att bidra till verksamhetsutveckling genom att arbeta utifrån uppställda verksamhetsmål. Du klarar att arbeta självständigt och trivs med det, samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Enligt överenskommelse
Visstidsanställning på sex (6) månader

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-30
Arbetsgivarens referensnummer: FKA2018/41(24)
Ansök här


Kontakt

Caroline Tengberg
Enhetschef, Beredande enheten
054-14 85 35

Nicklas Andersson
HR-generalist
054-14 84 61


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Förvaltningsrätten i Karlstad

Förvaltningsrätten i Karlstad är en allmän förvaltningsdomstol i första instans med upptagningsområde Värmlands och Örebro län. Domstolens främsta uppgift är att avgöra tvister mellan enskilda och myndigheter. Förvaltningsrätten sitter i Rådhuset i centrala Karlstad och delar lokaler med Värmlands tingsrätt.

Förvaltningsrätten har cirka 50 anställda och dömer i ett stort antal måltyper, så som socialförsäkrings- och skattemål, mål enligt socialtjänstlagen och lagen om offentlig upphandling, tvångsmål samt en stor mängd andra förvaltningsmål. Domstolen håller muntliga förhandlingar även på de psykiatriska klinikerna i bland annat Örebro och Kristinehamn.

Karlstad är en levande och växande kommun, med starkt näringslivsklimat och universitet. Här finns möjlighet till en trivsam boendemiljö och en innehållsrik fritid. Staden har dessutom ett bra strategiskt läge, med goda och snabba förbindelser med större städer som Stockholm och Göteborg.