JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Falu tingsrätt söker domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Vi söker en domstolshandläggare som främst kommer arbeta med konkurser och domstolsärenden.

Som handläggare på tingsrätten kommer du i samarbete med domare, notarier och övrig personal verka för att mål och ärenden avgörs på ett effektivt och rättssäkert sätt med hög kvalitet. Du kommer arbeta med att registrera och handlägga konkurser och domstolsärenden. Även andra handläggningsuppgifter kan förekomma. Det innebär, bland annat, registrera och hantera inkomna handlingar, kontakter med advokater, jurister, andra myndigheter och allmänheten.


Kvalifikationer

Du ska ha gymnasieexamen och minst 2 års erfarenhet av administrativt arbete, gärna vid myndighet eller annan statlig verksamhet. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Erfarenhet av arbete som handläggare med juridisk eller ekonomisk inriktning från domstol eller annan myndighet är meriterande. Som person ska du ha lätt för att sätta dig in i nya uppgifter, vara noggrann och flexibel. Du ska kunna arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du företräder myndigheten i alla kontakter och behöver arbeta förtroendeskapande samt ha förmåga att hantera pressade situationer.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning.

Antal platser: 1
Lön: Fast månadslön, individuell lönesättning.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-19
Arbetsgivarens referensnummer: A761309
Ansök här


Kontakt

Kristina Bauer Nordström
Chefsadministratör
023-482 38
070-644 82 38
kristina.bauernordstrom@dom.se

Sandra Johansson (ST-domstol)
Domstolshandläggare
023-482 22
sandra.johansson@dom.se

Karin Hellmont (Saco - S)
Domare
023-482 89
karin.hellmont@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Falu tingsrätt

Falu tingsrätt är en av Sveriges 48 tingsrätter. Tingsrätten handlägger mål med anknytning till södra Dalarna, brottmål, tvistemål, konkurser och ärenden. Tingsrätten har 50 medarbetare bestående av domare, notarier, handläggare och administrativ personal. Vi delar lokaler med Förvaltningsrätten i Falun och är belägna på Kullen i centrala Falun.