JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Ekonomidirektör till Domstolsverket

Annonsbild för Ekonomidirektör till Domstolsverket

Vi söker en erfaren ekonomichef som vill fortsätta utveckla vår ekonomiavdelning. Du kommer ha en inflytelserik roll genom att du har helhetsansvar för Sveriges Domstolars ekonomistyrning och leda ekonomiavdelningen via enhetscheferna.  Du kommer att verka i en målstyrd, processorienterad, professionell organisation med fokus på utveckling, dialog och samverkan. Verksamheten förutsätter nära samverkan med domstolarna. I arbetet ingår också angelägna kontakter med departement och andra myndighetsföreträdare.

Arbetet innebär

Ekonomiavdelningen ansvarar för finansiering, budgetering, redovisning, uppföljning, analys och prognostisering av ekonomin och verksamheten, för upphandling och avtal samt för ekonomiadministrationen inom Sveriges Domstolar. Avdelningen har knappt ett 50-tal medarbetare fördelade på fyra enheter; ekonomiadministration, ekonomistyrning, analys och finansiering samt upphandling. Du rapporterar till GD och du deltar aktivt i Domstolsverkets ledningsgrupp. Du är ordförande i organisationens portföljstyrningsråd.

Vem söker vi?

Du är en dokumenterat erfaren chef och vi ser gärna att du har erfarenhet av större offentlig förvaltning. För att lyckas i rollen behöver du relevanta kunskaper inom ekonomi samt erfarenhet av digitaliserade processer. I grunden har du en relevant akademisk utbildning, exempelvis civilekonom eller motsvarande.

Som person har du god analytisk och strategisk förmåga och du kan fatta beslut och visa omdöme i komplexa situationer. Du är en tydlig ledare med god pedagogisk och kommunikativ förmåga som skapar förtroende och engagemang hos både samarbetsparters och medarbetare. Du har erfarenhet av att leda andra chefer.

Vi erbjuder

Domstolsverket är i en stark utvecklingsfas med fokus på digitalisering, interna arbetsprocesser och fortsatt utveckling av moderna arbetssätt. Myndigheten håller en hög kvalitet i det man gör och är väl ansedd för sin kompetens och kvalitet. Om du är intresserad av att arbeta med strategiska frågor i en spännande och för rättsstaten viktig verksamhet där du inspirerar till fortsatt utveckling kan detta vara jobbet för dig.

Vilka är vi?

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar cirka 390 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor. Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping.

Övrigt

I den här rekryteringen samarbetar Domstolsverket med Source Executive Recruitment AB. Har du frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Lisa Mastalir, lisa.mastalir@source-executive.se, 0727-232724 eller Bianca Gideback, bianca.gideback@source-executive.se, 0708-110364.

Vill du skicka in en konfidentiell intresseanmälan gör du det på bifogad länk senast 12 februari:

Source Executive Recruitment AB - Ekonomidirektör Domstolsverket 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Domstolsverket tillämpar individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-28
Arbetsgivarens referensnummer: 0151-2019
Ansök här

Kontakt

Martin Holmgren, Generaldirektör
0706-57 16 00

Peter Yngve, Planerings- och utvecklingsdirektör
036-15 54 30

Anna Kronander, Saco
0731-403844

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 63


Om Domstolsverket