JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsverket söker dig som vill driva och leda verksamhetsutveckling

Vem söker vi?

Domstolsverket bedriver flera stora utvecklingsinsatser som med utnyttjande av digitaliseringens möjligheter fokuserar på ökad kvalitet och effektivitet i domstolarnas verksamhet. Arbetet bedrivs med våra intressenter i fokus och i samverkan med domstolarna och andra myndigheter. För att möta framtidens krav pågår på Domstolsverket ett arbete med att anpassa arbetssätt och metoder för att stödja en effektiv verksamhetsutveckling.

Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att leda och samordna verksamhetsutveckling, med fördel i offentlig sektor. I rollen ansvarar du för att i nära dialog med beställare leda olika uppdrag och insatser som syftar till att utveckla Sveriges Domstolars verksamhet.

 

Vem är du?

Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper och några års erfarenhet av att leda verksamhetsutveckling. För att lyckas i rollen måste du vara självgående och kvalitetsmedveten. Du är van att driva samverkan och dialog på ett sätt som inger förtroende. Du arbetar lösningsorienterat och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter utifrån ett intressent- och verksamhetsperspektiv. Du tycker om att bygga team där alla får en möjlighet att utvecklas och inser vikten av att skapa en god stämning i teamet. Du har erfarenhet av att på ett strukturerat sätt arbeta med dokumentation och visualisering, arbetsnedbrytning och resursplanering, även inom ramen för agila arbetssätt. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vilka är vi?

Domstolsverket har sitt huvudkontor i Jönköping och lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. På myndigheten arbetar drygt 400 personer med att utveckla, administrera och stödja Sveriges Domstolar inom IT, HR, kompetensutveckling, ekonomi, juridik, kommunikation, säkerhet och fastighetsfrågor.

Sveriges Domstolar utgörs av ett 80-tal olika domstolar där cirka 6 800 personer arbetar. Hos oss på Domstolsverket har vi hög kompetens bland våra medarbetare och vi arbetar engagerat, kvalitetsinriktat och målstyrt. Som medarbetare på Domstolsverket har du möjligheter att utvecklas och att själv bidra till utvecklingen inom Sveriges Domstolar. Vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter i en trivsam, modern och utvecklande miljö som ligger centralt i Jönköping. Vi har även lokalkontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Avdelningen för domstolsutveckling driver och stödjer verksamhetsutveckling i Sveriges Domstolar med den övergripande målsättningen att säkerställa ett högt förtroende hos allmänheten för domstolarnas verksamhet. Avdelningen ansvarar bland annat för utveckling av domstolarnas inre organisation och arbetsformer, utveckling av olika målhanteringsprocesser samt utveckling och förvaltning av IT-baserade verksamhetsstöd. Avdelningen ansvarar även för, och driver utveckling av, juridiska frågor och arkivfrågor. På avdelningen arbetar medarbetare med olika yrkesbakgrund tillsammans och i samverkan med domstolar och med externa intressenter. Medarbetarna finns på Domstolsverkets samtliga kontor.

Enheten för verksamhetsutveckling samverkar i nära och tät dialog med domstolarna för att fånga deras utvecklingsbehov. Enheten stödjer och driver utvecklingsinsatser som syftar till effektiva och mer enhetliga målhanteringsprocesser samt insatser som rör domstolarnas inre organisation, arbetsformer och rutiner. Enheten arbetar även med domstolarnas förutsättningar att utveckla sina sätt att använda verksamhetsstöden och ansvarar för att skapa förutsättningar för regelbundet erfarenhetsutbyte mellan domstolar.

Vi ser fram emot din ansökan - urval sker löpande.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Individuell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-06-16
Arbetsgivarens referensnummer: 1010-2019
Ansök här

Kontakt

Annika Rojas Wiberg
036-15 56 05, 073-460 28 08

Magnus Danielsson, ST
036-15 53 63

Anna Kronander, SACO-S
073-140 38 44


Om Domstolsverket