JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 150 anställda. Vår kärnverksamhet är organiserad i fyra målavdelningar – tre avdelningar som handlägger brottmål och tvistemål, samt en renodlad brottmålsavdelning. På varje avdelning finns dessutom viss specialisering.

Vi strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare, och vi finns i trevliga lokaler i centrala Malmö.

Nu söker vi domstolshandläggare, för både visstidsanställning (minst en) och tillsvidareanställning (minst en), på heltid. Visstidsanställningarna är på 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning. Gällande tillsvidareanställningar tillämpar Malmö tingsrätt sex månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Arbetet innebär

Som domstolshandläggare hos oss är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att förbereda mål inför förhandling, föra anteckningar och protokoll vid förhandling, bevaka frister, ha kontakt med parter, ombud och myndigheter samt expediera domar. Du kommer att i samarbete med domare, notarier och övrig personal verka för att målen avgörs på ett snabbt och rättssäkert sätt med hög kvalitet. Din närmaste chef blir handläggarchefen på den avdelning som du placeras på.  

Även om helgarbete inte är aktuellt i dagsläget kan det komma att bli aktuellt i framtiden.

Kvalifikationer

Du har gymnasiekompetens eller motsvarande utbildning. Vidare utbildning inom kriminologi, juridik eller till Paralegal är meriterande. Erfarenhet av arbete inom administration är ett krav, om denna erfarenhet är från offentlig sektor är det meriterande, särskilt meriterande är om denna erfarenhet är från arbete inom domstol eller någon av de myndigheter som vi dagligen kommer i kontakt med i vårt arbete, såsom Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten och Kriminalvården.

Du har god förmåga att samarbeta och lösa problem. Vidare är du bra på att anpassa dig efter din omgivning och de situationer som du ställs inför i arbetet. Du är bra på att planera utifrån kort- och långsiktiga mål och tar initiativ inom ramarna för ditt arbete. Du är en god kommunikatör vilket innebär att du tar till dig och förmedlar information på ett tydligt och enkelt sätt.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Därför kan testning komma att bli aktuellt för dig, som en del i rekryteringsprocessen.

Övrigt


Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 2
Lön: månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-18
Arbetsgivarens referensnummer: 81-2019
Ansök här

Kontakt

Olof Borgeke / HR-specialist
070-1824561

Linn Hänsel / Handläggarchef
040-35 32 43

Annika Wikstrand, ST
040-35 33 78

Niklas Ljunggren, Saco-S
040-35 33 76


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Malmö tingsrätt