JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetet innebär (arbetsuppgifter)

Som domstolshandläggare vid Norrtälje tingsrätt erbjuds du varierande och utvecklande arbetsuppgifter i en viktig och spännande verksamhet. Du kommer att ingå i ett arbetslag och tillsammans med domare, notarier, beredningsjurist och andra domstolshandläggare kommer du att handlägga brottmål, tvistemål och domstolsärenden.

Dagligen förekommer kontakter med parter, ombud, myndigheter och allmänhet. Arbetet innebär bl.a. att förbereda och planera för rättegångar, sköta skriftväxling, bevaka frister, ta emot och registrera uppgifter i mål och ärenden, kalla till förhandlingar, föra protokoll vid rättegångar och expediera domar samt gallra handlingar. Du kommer även att, efter beslut om delegation, utföra åtgärder självständigt under eget ansvar som t.ex. förordna offentlig försvarare eller besluta om personutredning.

Vi söker dig som (kvalifikationskrav)

Vi vill att du som söker har minst 3-årig gymnasieutbildning, gärna kompletterad med relevant eftergymnasial utbildning.

Vi värdesätter yrkeserfarenhet från kvalificerade administrativa arbeten som inkluderar självständigt beslutsfattande och där det ställs krav på självständigt informationssökande. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i domstol sedan tidigare.

Som person har du god samarbetsförmåga och du är självgående och initiativtagande med gott omdöme. Arbetet kräver flexibilitet, noggrannhet och hög ansvarskänsla samt god förmåga att uppträda serviceinriktat mot allmänheten. Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete och prioritera bland dina arbetsuppgifter, då arbetsbelastningen under perioder är hög.

Rollen som domstolshandläggare ställer krav på att du är van vid att arbeta med IT-stöd och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Vi erbjuder dig

En arbetsplats med högt i tak och korta beslutsvägar där du kan vara med att påverka hela verksamheten. Vi erbjuder flexibla arbetstider, friskvård och andra anställningsvillkor som tål att jämföras.

Vilka är vi

Norrtälje tingsrätt är en allmän domstol vars huvudsakliga uppgifter är att handlägga brottmål och tvistemål. Tingsrätten har för närvarande ca 18 anställda, varav sex domstolshandläggare. På grund av pensionsavgång söker vi nu en ny domstolshandläggare.
Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2019-04-01
Sysselsättningsgrad: 100

Antal platser: 1
Lön: Fast lön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-11-12
Ansök här

Kontakt

Robert Beronius
0176-76831

Claes Collin
0176-76819


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas meriter och kompetenser. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Norrtälje tingsrätt