JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

Domstolshandläggare med placering på tingsrättens administrativa enhet innebär att du ingår i ett arbetsteam om fyra personer. Teamets huvudsakliga arbetsuppgifter är handläggning av konkursärenden, vara registrator, ansvara för nämndemännens tjänstgöring och deras ersättningar samt annan ekonomiadministration. I arbetet ingår även att ta emot tingsrättens besök och du kommer att ha mycket kontakter med myndigheter, parter och ombud, men även med media och allmänhet.

Som domstolshandläggare arbetar du i nära samarbete med domare, notarier och övrig personal för att mål och ärenden avgörs på ett snabbt och säkert sätt med hög kvalitet.


Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har minst 3-årig gymnasieutbildning, gärna kompletterad med relevant eftergymnasial utbildning.

Vi värdesätter yrkeserfarenhet från kvalificerade administrativa arbeten som inkluderar självständigt beslutsfattande och där det ställs krav på självständigt informationssökande.

Som person är du nyfiken, prestigelös och självgående men trivs även att ingå i ett arbetsteam och lösa uppgifter tillsammans med andra. Arbetet kräver flexibilitet, noggrannhet och hög ansvarskänsla samt god förmåga att uppträda professionellt och serviceinriktat. Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete och prioritera bland dina arbetsuppgifter då arbetsbelastningen under perioder är hög.

Rollen som domstolshandläggare ställer krav på att du är van vid att arbeta med IT-stöd och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vid denna rekrytering.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2018-03-01
Tingsrättens tillämpar 6 månaders provanställning

Antal platser: 1
Lön: Borås tingsrätt tillämpar individuell lönesättning, Ange löneanspråk.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-12-20
Arbetsgivarens referensnummer: A735634
Ansök här


Kontakt

Christina Möller
Chefsadministratör
033-17 70 18
christina.moller@dom.se

Viktor Bredberg
Samordnande beredningsjurist
033-17 70 20
viktor.bredberg@dom.se

Karin Torle (Saco-S)
Rådman
033-17 70 40
karin.torle@dom.se

Anette Jellve
ST
0703-001871
anette.jellve@bredband.net


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Borås tingsrätt

Borås tingsrätt är belägen i det vackra Rådhuset mitt i centrala Borås, med nära och bra kommunikationer till bl a Göteborg. Tingsrätten har ett fyrtiotal anställda och handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Tingsrättens domkrets omfattar Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo, och Ulricehamns kommuner