JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare

Arbetsuppgifter

Som domstolshandläggare på en av våra målavdelningar blir dina huvudsakliga arbetsuppgifter att förbereda och handlägga mål inför förhandling, föra anteckningar och protokoll vid förhandling, bevaka frister, ha kontakt med parter, ombud och myndigheter samt expediera domar. Du kommer att i samarbete med domare, notarier och övrig personal verka för att målen avgörs på ett snabbt och rättssäkert sätt med hög kvalitet. Din närmsta chef blir handläggarchefen på din avdelning.

Även om helgarbete inte är aktuellt i dagsläget kan det komma att bli aktuellt i framtiden.


Kvalifikationer

Vi söker dig som lägst har gymnasiekompetens eller annan motsvarande utbildning. Du har god datorvana och erfarenhet av att organisera och prioritera i ditt arbete. Erfarenhet av administrativt arbete från domstol eller från annan offentlig verksamhet är meriterande.

Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Som person är du noggrann och ansvarstagande samt har en god samarbets- och initiativförmåga. Stresstålighet är också en viktig egenskap.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och eftersträvar mångfald bland personalen.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tingsrätten tillämpar sex månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Snarast enligt överenskommelse.

Antal platser: 3
Minst tre

Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-03-28
Arbetsgivarens referensnummer: 156-18
Ansök här


Kontakt

Olof Borgeke
HR-specialist
070-1824561
olof.borgeke@dom.se

Nerma Glennander
Handläggarchef avd.1
040-35 33 54

Annika Wikstrand (ST)
Domstolshandläggare
040 - 35 33 78

Christina Nilsson (Saco-S)
Rådman
040-35 33 23


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt är en av landets största tingsrätter med omkring 150 anställda. Vi har fyra målavdelningar som handlägger både brottmål och tvistemål. På varje avdelning finns dessutom viss specialisering. Beredningsorganisationen är väl utbyggd.

Vi finns i trevliga lokaler i centrala Malmö. Vi strävar efter att vara en öppen och modern arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi arbetar aktivt med att höja kvaliteten inom verksamhetens alla områden.