JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare vikariat, en eller flera

Vi söker nu en eller flera vikarierande domstolshandläggare. Vill du bli en av oss och arbeta tillsammans med kunniga och trevliga kollegor? Har du en utpräglad känsla för service och ett flexibelt förhållningssätt?

Arbetet innebär

Som domstolhandläggare kommer du att arbeta på domstolens målkansli med att förbereda och handlägga olika typer av mål inför förhandling. I arbetsuppgifterna ingår exempelvis att ta emot och registrera inkommande handlingar, kalla berörda parter till förhandlingar, skriva förslag till domar och beslut samt expediera desamma.

Arbetsuppgifterna är mycket omväxlande och självständiga och du utför dem under eget ansvar. Tillsammans med domare, notarier, övriga domstolshandläggare samt administrativ personal verkar du för att målen avgörs på ett snabbt och säkert sätt med hög kvalitet.

Du kommer i ditt arbete dagligen att ha såväl interna samarbeten som externa kontakter, såsom med myndigheter, nämndemän, parter och ombud samt media och allmänhet.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har minst gymnasial utbildning. Ytterligare utbildning inom ett för tjänsten relevant område, exempelvis Paralegal, är meriterande. Du är en van datoranvändare och har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.Tidigare erfarenhet av liknande arbete på domstol alternativt annan myndighet samt kunskap om domstolarnas målhanteringssystem är meriterande.

Du är ansvarstagande och har ett stort engagemang i ditt arbete, du sätter värde på att aktivt bidra till utvecklingen av verksamheten och har ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Vidare är du noggrann och flexibel samt har en utpräglad känsla för service och kvalitet även under stressigare perioder.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Tingsrätten eftersträvar mångfald bland personalen avseende ålder, kön och kulturell bakgrund.

Vi erbjuder dig

Ett varierande, utvecklande och ansvarsfullt arbete i en viktig och spännande verksamhet.

Vilka är vi

Borås tingsrätt är belägen i det vackra Rådhuset mitt i centrala Borås, med nära och täta kommunikationer till bland annat Göteborg. Tingsrätten har ett fyrtiotal anställda och handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Tingsrättens domkrets omfattar Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga och Ulricehamns kommuner.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 1
Lön: Månadslön. Individuell lönesättning tillämpas.


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2018-12-17
Arbetsgivarens referensnummer: TBO 2018/348
Ansök här

Kontakt

Therése Viborg, handläggarchef
033-177031

Maria Otterdahl, chefsadministratör
033-177018

Karin Torle, SACO-S
033-177040

Caroline Hedlund, ST inom Sveriges Domstolar
033-177051


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Borås tingsrätt