JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolshandläggare till registraturen på Förvaltningsrätten i Stockholm

 

Arbetsbeskrivning 

Som domstolshandläggare på enheten för registrering och arkiv ingår du i ett team tillsammans med ca 20 andra handläggare. I ditt arbete ingår det bland annat att klassificera och registrera nya mål, inskanning av handlingar, öppna post och bevaka domstolens e-brevlåda. Vi arbetar mot att inom några år ha en i huvudsak digital målhantering och ett i övrigt digitalt arbetssätt. Arbetet innebär många kontakter internt och externt.

 

Kvalifikationer

För att bli aktuell för den här tjänsten krävs det att du har gymnasieutbildning.

Domstolshandläggarna har en mycket betydelsefull roll för att domstolen ska kunna genomföra sin viktiga samhällsuppgift. För att prestera väl behöver du därför vara resultatorienterad och visa gott omdöme. Du sätter högsta prioritet på att utföra arbetet på ett strukturerat och noggrant sätt.

Arbetsuppgifterna som domstolshandläggare kan vara mycket varierande och ibland kräva snabb hantering. Det ställer krav på att du kan arbeta i ett högt tempo och kan växla mellan olika arbetsuppgifter. Du behöver vara entusiastisk och professionell även under press, kunna ta in ny kunskap snabbt och ha förmåga att se helheten.

I rollen som domstolshandläggare arbetar du i team, det är därför viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan bidra med det som behövs för att teamet ska uppnå ett bra resultat.

Eftersom arbetet innebär många viktiga kontakter är det viktigt att du förhåller dig till andra på ett öppet och accepterande sätt samt får andra att känna sig bekväma. Du uttrycker dig väl i tal och skrift samt är van med ett digitalt arbetssätt.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och kommer därför att ha testning som en del i rekryteringsprocessen.

 

Anställning

Provanställning kommer att tillämpas.

Övrigt

I samband med att ansökan skickas in så bjuds du in till att genomföra tester. För att vara aktuell i denna rekryteringsprocess ska du genomföra testerna senast 29 april 2019.

 


Anställningsvillkor

Anställningsform: Provanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 4
Lön: Månadslön, individuell lönesättning tillämpas


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-28
Arbetsgivarens referensnummer: FST 2019/242
Ansök här

Kontakt

Karin Kvellestad Sandberg, HR-assistent
08-561 680 24

Sussie Holm, Enhetschef för registratur och arkiv
08-561 680 16

Anette Jellve, ST
070-300 18 71

Sofia Palmqvist, Saco-S
08-561 683 71


Om Förvaltningsrätten i Stockholm
Vi är landets största domstol och verksamheten präglas av professionalism, ansvar och respekt. Domstolen har en viktig samhällsuppgift att se till att medborgarna får en rättssäker och effektiv prövning av myndighetsbeslut. Vi har omkring 550 medarbetare och handlägger ungefär 500 olika måltyper. Stora målgrupper är migrationsmål, biståndsmål, socialförsäkringsmål, skattemål och mål om offentlig upphandling. Vi arbetar aktivt med utvecklingsfrågor och strävar mot att vara en modern och öppen arbetsplats med engagerade och ansvarstagande medarbetare. Domstolen arbetar för att alla medarbetare ska få en god kompetensutveckling och vi vill gärna ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför.