JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Domstolsassistenter för tidsbegränsad anställning

Annonsbild för Domstolsassistenter för tidsbegränsad anställning

Arbetsuppgifter

Som domstolsassistent arbetar du med enklare uppgifter på domstolens målkanslier. Du assisterar och stöttar domstolshandläggarna i deras arbete med att förbereda målen före och efter avgörande. Exempel på arbetsuppgifter som kan bli aktuella är bland annat registrering och scanning av inkommande handlingar från såväl allmänhet som andra myndigheter samt enklare hantering av våra mål.

Förvaltningsrätten i Göteborg har medarbetare i två olika lokaler. Vid placering i vår lokal på Bohusgatan kan det bli aktuellt med ett visst lokalansvar, innefattande bl.a att ta emot besök och ge viss service till medarbetarna.

Kvalifikationer

Rollen som domstolsassistent ställer krav på att du har fullgjord gymnasieutbildning, god datorvana och att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska, engelska och gärna något ytterligare språk. Vidare är du ansvarstagande, har gott omdöme och en utpräglad känsla för service. I ditt arbete är du noggrann och mån om att hanteringen av våra mål går rätt till. Du tycker om och har lätt för att samarbeta med dina kollegor. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat med administrativa arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 11 månader  

Tillträde: Omgående (med placering på Bohusgatan) och/eller september 2019 Antal platser: En eller flera

Ansökan

Du söker genom att registrera CV och ditt personliga brev i systemet. Vi vill att du i ditt personliga brev motiverar vad det är som lockar dig att arbeta som domstolsassistent och vad just du vill bidra med.

Ange i din ansökan om du är intresserad av tjänsten på Bohusgatan.

Digitala tester ingår som en del i urvalsprocessen.

Sista ansökningsdag: 2019-04-28

Urval sker löpande och en eller flera tjänster kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Omfattning: Heltid
Tillträde: En omgående samt september 2019
Sysselsättningsgrad: 100%

Antal platser: 7
Lön: Indidviduell lönesättning


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-04-28
Arbetsgivarens referensnummer: AD 2019/0344
Ansök här

Kontakt

Ingalill Rosell-Hedberg, HR specialist
031-7327305

Pia Espeland Nyhlén, Målkanslichef
031-7327393

Lena Schreiber, Saco-S
031-732 71 65

Denise Zetterström, ST
031-732 73 10


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Förvaltningsrätten i Göteborg
Förvaltningsrätten i Göteborg är en av Sveriges största domstolar med över 370 medarbetare. Vi strävar efter att ge medborgare och parter en rättvis prövning och vårt uppdrag är att lösa tvister mellan enskilda och myndigheter effektivt och med hög kvalitet. Förvaltningsrätten är också en av landets fyra migrationsdomstolar. Domstolen har sex dömande avdelningar. Var och en av dessa har en huvudinriktning mot något av de stora rättsområdena – migrationsrätt, skatterätt eller socialförsäkringsrätt. På varje dömande avdelning finns ett målkansli. Domstolen har också en administrativ avdelning som består av det administrativa kansliet, enheten för registratur och arkiv och enheten för service och säkerhet. Förvaltningsrätten är centralt belägen med moderna och ljusa lokaler vid Heden i Göteborg.