JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Borås tingsrätt söker två eller flera domstolshandläggare

Arbetsbeskrivning

En av tjänsterna har placering på ett av tingsrättens målkansli där du blir en del i ett arbetslag. Du registrerar inkommande handlingar, bevakar frister, expedierar domar samt kallar berörda parter till domstolens förhandlingar. Den andra tjänsten har placering på tingsrättens administrativa enhet där arbetsuppgifter omfattar ansvar för hantering och registrering av till domstolen inkommande mål och ärenden samt frågor om utlämnande av handlingar m.m. Där kan dina arbetsuppgifter på sikt även komma att omfatta konkursärenden och ekonomiadministrativa uppgifter som t ex fakturahantering och tjänstgöringsplanering.


Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har minst 3-årig gymnasieutbildning, gärna kompletterad med relevant eftergymnasial utbildning.

Vi värdesätter yrkeserfarenhet från kvalificerade administrativa arbeten som inkluderar självständigt beslutsfattande och där det ställs krav på självständigt informationssökande.

Som person är du nyfiken, prestigelös, självgående och initiativrik med gott omdöme. Arbetet kräver flexibilitet, noggrannhet och hög ansvarskänsla samt god förmåga att uppträda serviceinriktat mot allmänheten. Det är viktigt att du kan organisera ditt arbete och prioritera bland dina arbetsuppgifter, då arbetsbelastningen under perioder är hög.

Rollen som domstolshandläggare ställer krav på att du är van vid att arbeta med IT-stöd och att du behärskar det svenska språket väl i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Tingsrätten eftersträvar att ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt mångfald avseende ålder, etnisk och kulturell bakgrund kan tillföra verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper vid denna rekrytering.


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
6 månader eller längre
Omfattning: Heltid
Tillträde: 2017-11-01
Ett av vikariaten tillträde snarast, de andra efter årsskiftet
Tidsbegränsad till: 2019-01-31
Längden på vikariaten varierar mellan 7 - 15 månader med möjlighet till förlängning

Antal platser: 2
Lön: Borås tingsrätt tillämpar individuell lönesättning. Ange löneanspråk


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Arbetsgivarens referensnummer: Dnr 335-17
Ansök här


Kontakt

Christina Möller
Chefsadministratör
033-17 70 18
christina.moller@dom.se

Viktor Bredberg
Samordnande beredningsjurist
033-17 70 20
viktor.bredberg@dom.se


Övrigt

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Om Borås tingsrätt

Borås tingsrätt är belägen i det vackra Rådhuset mitt i centrala Borås, med nära och bra kommunikationer till bl a Göteborg. Tingsrätten har ett fyrtiotal anställda och handlägger brottmål, tvistemål, domstolsärenden och konkurser. Tingsrättens domkrets omfattar Bollebygd, Borås, Mark, Svenljunga, Tranemo och Ulricehamns kommuner