JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Administrativ jurist med HR-inriktning

Om arbetsplatsen

Domstolarna är en av hörnstenarna i vårt demokratiska samhälle. Alla som arbetar i Sveriges Domstolar bidrar till den viktiga samhällsfunktionen att upprätthålla en rättssäker och effektiv rättskipning av hög kvalitet.

Kammarrätten i Göteborg är den näst största av Sveriges fyra kammarrätter. Domstolen har cirka 120 anställda, varav ungefär 85 är jurister.

Kammarrätten handlägger ett stort antal måltyper. Några av de vanligaste är skattemål, socialförsäkringsmål, upphandlingsmål, mål enligt socialtjänstlagen och olika mål som avser tvång mot person.

Kammarrätten är centralt belägen i Göteborg. Arbetsklimatet är öppet, trivsamt och präglas av vår gemensamma värdegrund; kompetens, engagemang, öppenhet och laganda. För mer information om kammarrätten, se vår hemsida, www.kammarratten.goteborg.se

Arbetsuppgifter

Kammarrätten söker en administrativ jurist med intresse för både juridik och HR.

Du kommer att ha ansvar för juridiska frågor inom kammarrättens centrala administration. Upphandling, dataskydd, arbetsrätt samt offentlighet och sekretess kommer att ingå i ditt ansvar, men också ett antal andra varierande områden som kräver rättsliga överväganden. Utöver detta kommer du att ha en framträdande roll inom domstolens HR-arbete. I det ligger att arbeta både operativt och strategiskt med personaladministrativa frågor, t.ex. rekrytering, medarbetarskap, kompetensutveckling och personalvård. Du är chefsstöd i olika HR-frågor, såsom introduktion av personal, arbetsrätt, arbetsmiljö och rehabilitering.

Kvalitetsutveckling av kammarrätten som domstol och organisation ingår i ditt uppdrag. Du kommer att involveras i ett flertal olika utvecklingsprocesser inriktade på att effektivisera domstolens olika funktioner. Intern och extern kommunikation är ett sådant utvecklingsområde. Du kommer även att representera domstolen externt.

Du rapporterar direkt till kanslichefen som du arbetar nära i såväl operativa som strategiska frågor.

Inom den administrativa avdelningen arbetar ca 20 medarbetare med ansvar för bl.a. personal- och ekonomifrågor, service, IT, bibliotek, registratur och arkiv.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är notariemeriterad och har erfarenhet av arbete som jurist i allmän förvaltningsdomstol och som därigenom har en mycket god förståelse för den dömande verksamheten. Du har både hög juridisk skicklighet och en tydlig fallenhet för administrativt arbete. Du ska också ha erfarenhet av kvalificerat HR-arbete i liknande roll med mycket goda vitsord. Du är intresserad av utvecklingsfrågor och bemötandearbete och drivs av en vilja att utveckla kvalitén i de olika processer som får en verksamhet att fungera på bästa sätt.

Du har erfarenhet av och goda kunskaper i fråga om offentlig upphandling, arbetsrätt, dataskydd samt offentlighet och sekretess.

Att ingå i den centrala administrationen i kammarrätten innebär att du löpande kommer att ha många kontakter internt i domstolen. Att du behöver vara en person med mycket god social förmåga hänger också ihop med att du kommer att representera domstolen externt. Målmedvetenhet och driv är andra givna egenskaper. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, exempelvis självständighet, flexibilitet, lyhördhet, kommunikativ vilja och förmåga, tydlighet samt vilja och förmåga till nytänkande och att kunna se konsekvenser av olika tillvägagångssätt. Samtidigt måste du kunna prioritera och arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift.

 

Övrigt


Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal platser: 1
Lön: Månadslön


Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-02-21
Arbetsgivarens referensnummer: Adm dnr 45/19
Ansök här

Kontakt

Josefine Natt och Dag, tf administrativ direktör
031-732 74 79

Marianne Corneliusson, chefsadministratör
031-732 74 21


Övrigt

När Sveriges Domstolar rekryterar framtida medarbetare är det viktigt att vi får rätt person på rätt plats och som har ett inkluderande synsätt. Det är också viktigt att vi hanterar alla som söker jobb hos oss rättvist och att vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter. Därför tillämpar vi kompetensbaserad rekrytering.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Om Kammarrätten i Göteborg